LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Savjeti za organizaciju

5 savjeta za organizaciju – povratak fakultetskim obvezama

Donosimo 5 organizacijskih savjeta koji će vam pomoći da svladate sve svoje školske ili fakultetske obaveze.

Donosimo 5 organizacijskih savjeta koji će vam pomoći da svladate sve svoje školske ili fakultetske obaveze.

Povratak fakultetskim obvezama ili prvo suočavanje s njima pravi je izazov ako niste pripremljeni. Što vas sve očekuje, trebate li posuditi literaturu ili postoje skripte? Kada se početi pripremati za kolokvije ili još gore, ispite? Sve su to pitanja koja muče brucoše, ali i starije studente koji još nisu svladali vještinu organizacije. Postoji nekoliko načina da organizirate obaveze, a da ne zakomplicirate dodatno svoj studentski/školski život. 
 

Izrada online tablice

 


Bijela ploča

Danas su dostupne razne verzije takozvane bijele ploče na koju možete pisati markerima. Zašto je ona odlična za organizaciju? Postoje verzije koje možete zalijepiti na zid i odlijepiti kada vam više nisu potrebne, što je odlično ako živite u studentskom domu. Također, obaveze koje riješite možete samo izbrisati s ploče.
 
@theabundantbaddie Three months left of 2022! I followed Kevin Fremon’s advice on how to organize my whiteboard to master my productivity. If you are like me and need to constantly be reminded of your goals, get yourself a whiteboard and get to work. #productivity #goals #whiteboard ♬ Aesthetic - Tollan Kim


Ploča od iverice


Ovakvu vrstu ploče vjerojatno imaju svi studenti koji stanuju u studentskim domovima, a dobra je zbog toga što možete sve obaveze organizirati pribadačama prema njihovoj važnosti.
 
@meganluisaa pin board refresh for summer term 📌📚⛅️ wanted something cleaner and brighter! + i love my squiggly little hand drawn calendars 🗓#studytok #unistudent #finalyear #refreshandreset ♬ Everybody Wants To Rule The World X Electric Love - darcy stokes


Raspored na papiru


Dobra, klasična bilježnica s obavezama provjeren je način za praćenje obaveza, ali morate je uvijek nositi sa sobom i ako je izgubite, vjerojatno ćete se osjećati u potpunosti izgubljeno.
   

Kalendar na mobitelu


Ovo je možda i najjednostavnija opcija jer uvijek imate mobitel uz sebe, a poprilično je jednostavno upisati obaveze u aplikaciju kalendara koju ionako imate u mobitelu, ali je vjerojatno rijetko koristite.
 
@jen_in_chicago Your Apple Calendar can make your life so much easier if you use all the features it has available. Here are just a few. #applecalendar #iphonecalender #calendar #howtotiktok #howto #tipsandtricks #reminder #scheduling #organization #appointments #tech #techtok ♬ original sound - Jen_in_Chicago
 
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA