LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ljubav

5 razloga zašto je korisno živjeti s dečkom ili curom prije braka

Donosimo 5 savjeta koji su dobri pokazatelji da suživot s dečkom ili curom prije braka možda i nije tako loša ideja.

Donosimo 5 savjeta koji su dobri pokazatelji da suživot s dečkom ili curom prije braka možda i nije tako loša ideja.

U današnje je vrijeme sasvim normalno živjeti s dečkom ili curom prije braka, odnosno već dugo vremena nije tabu-tema. Dok je nekim starim ljudima to možda još uvijek neprihvatljivo i neshvatljivo, takav potez može imati niz prednosti.

Upoznate partnera/icu još više

Ništa neće doprinijeti tome da što bolje upoznate svoju bolju polovicu od toga da živite zajedno. Provodite čitave dane zajedno, osim kada ste na poslu, fakultetu ili se družite s prijatelja i tada imate priliku upoznati njegove, odnosno njezine navike, zbog kojih ćete možda još više cijeniti dečka ili curu ili ćete, pak, shvatiti da radi nešto s čim ne biste mogli živjeti cijeli život.

Provodite više vremena zajedno

Ako živite zajedno onda, naravno, i provodite više vremena zajedno. Ne morate se oslanjati samo na tri dana u tjednu tijekom kojih ćete se uspjeti vidjeti ili čekati vikende i slično. Dobro, ovo ponekad može biti i mana jer nekad možda ne možete ni sami sebe trpjeti, a pogotovo nekog drugog. Ako su puno češće situacije u kojima ste sretni i cijenite što provodite toliko vremena s dečkom ili curom nego što je onih u kojima ste nezadovoljni – niste u problemu!

Prisiljeni ste rješavati sukobe odmah

Ako ste posvađate, morate taj problem riješiti što prije ako ne želite boraviti unutar četiri zida uz puno tišine i ljutnje. Ne možete pobjeći kod roditelja za svaku sitnicu ili svaki put kada se posvađate s dečkom ili curom reći da se taj dan nećete vidjeti. To će omogućiti vašem odnosu da dođe na neku novu, ozbiljniju razinu i da izgradite sigurniji odnos. Ovdje govorimo o sitnim svađama, a ne ozbiljnim problemima kao što su nasilje i slično, što nitko ne bi trebao tolerirati.

Samostalniji ste

Vaš partner, odnosno partnerica i vi morate naučiti zajedno raspolagati vašim financijama. Pod pretpostavkom da oboje (ili jedno) radite, bilo bi dobro da postanete neovisni o financijama vaših roditelja. Ovim ćete postati samostalniji, znat ćete što si možete ili ne možete priuštiti i nećete se morati pravdati roditeljima što, primjerice, stalno negdje putujete.

Spremniji ste za odrasli život

Zajednički život prije braka uvid je u ono što vas čeka ako se odlučite za ozbiljniji život, brak i djecu. Iako će brak bez djece vjerojatno izgledati jednako kao vaš zajednički život prije nego ste odlučili reći sudbonosno da, bit ćete spremniji za sve ono što dolazi kasnije.
FOTO: PIXABAY