LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Besplatni tečajevi

10 sjajnih resursa za online učenje

Donosimo vam popis 10 web stranica uz čije besplatne tečajeve ćete ubrzo ovladati temama koje vas zanimaju.

Donosimo vam popis 10 web stranica uz čije besplatne tečajeve ćete ubrzo ovladati temama koje vas zanimaju.

Stjecanje novih znanja i vještina najbolji je način za održavanje mozga u najboljoj mogućoj formi. Izdvajamo, stoga, 10 web stranica na kojima možete pronaći besplatne online tečajeve iz mnogih područja. Bez obzira želite li naučiti nešto sasvim novo ili obnoviti i produbiti znanje koje već imate, sigurno ćete pronaći tečaj koji će vam odgovarati.

1. edX

edX je stranica koja koristi najnovije spoznaje u znanosti o kognitivnim procesima kako bi vaše online učenje učinila što efikasnijim. Provjerite neke od tečajeva i uživajte u interaktivnosti koja će vam iznimno dobro doći u budućoj karijeri.

2. Coursera

Coursera je jedna od najpopularnijih stranica koja nudi online tečajeve. Nakon što završite tečaj očekuje vas i profesionalni certifikat koji dokazuje vaše znanje. Uz to, nudi i MasterTrack program kroz koji možete zaraditi i sveučilišni certifikat koji će gurnuti vašu karijeru u nove visine, ali i diplomske tečajeve kojima možete zaraditi diplomu poput studenata koji nastavu pohađaju uživo na kampusu.

3. Alison

Alison je još jedna popularna stranica koja nudi sjajne tečajeve za one koji žele naučiti osnove o nekoj temi. Na kraju tečaja moći ćete i provjeriti svoje znanje kroz kratki ispit, nakon kojeg ćete, ako naravno prođete, dobiti i certifikat.

4. Futurelearn

Uz tečajeve vodećih stručnjaka s vrhunskih svjetskih sveučilišta, FutureLearn nudi mnoge forume na kojima ćete se moći povezati s drugim studentima koji su odlučili koristiti ovu online platformu i s kojima ćete moći podijeliti svoje novostečeno znanje i uspjehe.

5. Open Culture

Open Culture sakuplja nabolje edukativne videe, tečajeve i audio knjige s cijelog interneta kako bi vaše učenje bilo efikasno i lako.

6. OpenLearn

OpenLearn postoji već 50 godina i nudi tečajeve u tri stupnja, ovisno o tome jeste li početnik ili već posjedujete neka znanja o temi koju ste odabrali. Nakon završetka određenih tečajeva, dobiti ćete i certifikat koji možete isprintati.

7. Sveučilište Harvard

Sveučilište Harvard ne treba posebno predstavljati. Sinonim je za sjajno obrazovanje i redovito je jedno od najpoželjnijih i najkompetitivnijih sveučilišta na svijetu. Ako vas zanima što i kako uče vaši američki kolege, svakako posjetite ovu web stranicu.

8. Sveučilište Yale

Sveučilište Yale još je jedno od prestižnih američkih sveučilišta koje je svoje kolegije učinilo dostupnima javnosti. Iskoristite ovu priliku i poslušajte neka od njegovih predavanja.

9. Sveučilište Stanford

Sveučilište Stanford nije toliko razvikano poput Harvarda ili Yalea, no redovito je svrstano među najbolje nastavne i istraživačke ustanove na svijetu. Uz bogatu izdavačku djelatnost i vrhunski kadar, njegov besplatan online materijal sigurno će vas oduševiti i pomoći vam u usvajanju znanja.

10. Oxford Home Study Centre

Britansko sveučilište Oxford ima dugu i bogatu tradiciju. Provjerite kako su tu tradiciju uveli u 21. stoljeće pomoću besplatnih tečajeva koje nude na svojoj web stranici.

FOTO: PIXABAY.COM