LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tehnologija

Zbogom Tinder aplikacijo?

Google podiže tužbu zbog koje bi Tinder mogao biti izbačen s Play Store-a

Google podiže tužbu zbog koje bi Tinder mogao biti izbačen s Play Store-a

Sve je počelo još u svibnju kada je Match Group, vlasnik Tindera, tužio Google zbog odluke da sva plaćanja digitalnih roba i usluga unutar aplikacija moraju ići preko sustava naplate Play Storea. Google je na to odgovorio protutužbom tražeći novčanu odštetu i presudu koja bi mu omogućila izbacivanje Tindera i drugih aplikacija za upoznavanje, kojih je Match Group vlasnik, iz Play Storea, piše N1.

Lansiran Holydate – „katolički Tinder” za upoznavanje katolika samaca


Nakon tužbe u svibnju, Google i Match postigli su privremeni sporazum kojim je Matchu omogućeno da ostane na Play Storeu i nastavi koristiti vlastiti sustav plaćanja. Google je također pristao “u dobroj vjeri” uložiti napor u rješavanju Matchovih problema s naplatom dok se Match trebao potruditi ponuditi Googleov sustav naplate kao alternativu, piše Engadget., a prenosi Bug.

Donosimo korisne alate za učenje i organizaciju vremena usred ispitnih rokova


Da sve ipak nije tako idealno, Alphabet, matična tvrtka Googlea, tvrdi da Match Group sada želi izbjeći plaćanje “bilo čega” Googleu, uključujući naknade za Play Store od 15 do 30%.

- Match Group nikada nije namjeravao poštivati ​​ugovorne uvjete na koje je pristao… to bi također stavilo Match Group u povlašteni položaj u odnosu na druge programere aplikacija - navodi se u dokumentu.

Nasuprot tome Match Group u izjavi za Bloomberg tvrdi da “Google ne želi da ih itko drugi tuži pa su njihove protutužbe zamišljene kao hitac upozorenja” te  nastavlja “Uvjereni smo da će naša tužba, zajedno s drugim programerima, američkim Ministarstvom pravosuđa i 37 državnih odvjetnika koji iznose slične zahtjeve, biti riješena u našu korist početkom sljedeće godine.”

Izborni kompas: saznajte koja stranka najbolje odgovara vašim stavovima


FOTO: UNSPLASH