LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
JEDNOSTAVNI ALATI

Uz ovu besplatnu aplikaciju mobitele i tablete možete koristiti i kao digitalne bilježnice

Bilješke se u aplikaciji mogu konvertirati u tekst te tako jednostavno pretraživati, a moguća je i sinkronizacija na više uređaja.

Bilješke se u aplikaciji mogu konvertirati u tekst te tako jednostavno pretraživati, a moguća je i sinkronizacija na više uređaja.

Kako svoja leđa ne bi preopterećivali nepotrebnim teretom, studenti svoje ruksake znaju rasteretiti tako što koriste bilježnice manjeg formata, a katkad jednu takvu koriste i za nekoliko predmeta. Premda su razlozi razumljivi i opravdani, kod naknadnog susreta sa svojim nepreglednim bilješkama studenti ubrzo shvate kako to možda i nije bila najbolja ideja, pa prije ili kasnije počnu razmišljati o alternativi.

Nakon novostečene mudrosti, studenti često posežu za laptopima, a neki se odlučuju i za grafičke tablete. S obzirom na to da je mnogim studentima budžet ipak iznimno ograničen, pa si takvo što ne mogu priuštiti, odlučili smo pronaći neko drugo, plauzibilnije rješenje.

U takvoj smo potrazi naišli na Wacom koji, osim što nudi grafičke tablete, nudi i besplatnu aplikaciju koja pretvara pametne Android telefone i tablete u digitalne bilježnice, piše tehnološki mrežni portal Bug.

Riječ je o aplikaciji Wacom Notes koja prepoznaje rukom pisani tekst i digitalizaciju bilježaka koje je kasnije moguće pretraživati. Za korištenje punog potencijala ove aplikacije, potrebno je izraditi besplatan korisnički račun Inkscape Plus.

Za pisanje teksta na ovaj način potrebna je bilo koja olovka koja je kompatibilna po tom pitanju kompatibilna sa zaslonima pametnih uređaja, a u tu svrhu može se koristiti i prstima.

Ponuđeni alati za crtanje su poprilično jednostavni: virtualna olovka, nalivpero, flomaster i gumica, a osim toga mogu se birati i osnovne boje.

Bilješke se mogu konvertirati u tekst, te se na taj način mogu i lako pretraživati. Ipak, valja imati na umu kako hrvatski jezik nije podržan.

Osim što se podaci jednostavno mogu sinkronizirati na više uređaja, bilješke je moguće i izvesti i u druge formate poput: DOC, SVG, PNG i tako dalje.

Aplikacija je dostupna na servisu Google Play.
FOTO: UNSPLASH