LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Gotovo je

U Ujedinjenom Kraljevstvu je odsada ilegalno napisati nekome seminarski za novce

U svemu je sudjelovala i Nacionalna unija studenata.

U svemu je sudjelovala i Nacionalna unija studenata.

Vlada UK-a zabranila je online usluge pisanja studentskih radova u ime studenata u zamjenu za novce.

U nadi da sačuvaju akademski integritet, Nacionalna unija studenata pomogla je da se zabrana uvede ističući grabežljivu prirodu online usluga za pisanje radova.

Iz Vlade su poručili da kada neki studenti dobivaju zasluge za rad koji nije njihov, to potkopava cijeli obrazovni sustav te je brutalno nepravedno prema većini studenata koji naporno rade kako bi postigli ocjene.
- Ova nemoralna praksa već predugo narušava prestiž i akademski integritet obrazovanja. Došlo je vrijeme da pobijedimo varalice i udarimo nasilnike, rekao je zastupnik Alex Burghart za The Times.
Procjenjuje se da u UK-u trenutno radi tisuću takvih online usluga te je istraživanje iz 2018. pokazalo kako 15,7 posto nedavnih diplomanata u državi priznalo varanje.

Iako studenti varaju, iz Vlade UK-a ne žele kazniti one koji traže online usluge pisanja studentskih radova.
- Studenti nikada nisu trebali biti u poziciji u kojoj smatraju da se moraju obratiti takvim uslugama. Vlada mora surađivati ​​sa sveučilištima kako bi osigurala odgovarajuću akademsku potporu svim studentima.
Smatraju kako su takve usluge često plijen na studente, pogotovo strane studente na razmjeni koji su najranjiviji. Često su bili ucjenjivani i zastrašivani, ali sada im je došao kraj.
FOTO: PEXELS