LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Informativna platforma za praćenje događaja

Twitterov tajni projekt "Lightning"

Spomenuta opcija nalazit će se u okviru glavne stranice sa sadržajem, a imat će zadatak da prikazuje aktualne događaje kao i udarne vijesti.

Spomenuta opcija nalazit će se u okviru glavne stranice sa sadržajem, a imat će zadatak da prikazuje aktualne događaje kao i udarne vijesti.

U ovome trenutku praćenje velikih priča i događaja na Twitteru zahtijeva određenu razinu znanja o tome kako ova društvena mreža zapravo funkcionira.

Korisnici koji već duže vrijeme koriste Twitter odlično su upoznati s funkcioniranjem hashtagova i pronalaženjem odgovarajućih izvora. No, ovaj proces će u budućnosti pokušati biti pojednostavljen jer se već neko vrijeme radi na razvoju naslovne stranice koja u stvarnom vremenu korisnicima omogućuje da prate događaje umjesto ljudi. 

Novi projekt nosi naziv Lightning, a trebao bi biti dostupan svima preko mobilnih uređaja i računala. Twitterov potpredsjednik Kevin Weil je za BuzzFeed izjavio kako će ova opcija donijeti potpuno novi pogled na twittove i sadržaj. Razlog tomu je što drugačiji uređivački pristup pruža značajne novosti kada se radi o generiranju vijesti koje će biti dostupne za sve korisnike koje zanima određeni sadržaj. 

Spomenuta opcija nalazit će se u okviru glavne stranice sa sadržajem, a imat će zadatak prikazivati aktualne događaje kao i udarne vijesti. Nova funkcija će donijeti poboljšane mogućnosti prikaza fotografija i video snimki preko cijelog ekrana, a sadržaj će biti ažuriran u realnom vremenu. 

Lightning bi trebao biti dostupan kroz nekoliko mjeseci, međutim još uvijek se ne zna točan datum kada će ovaj dodatak biti dostupan. 

FOTO: BUZZFEED