LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nasilje na društvenim mrežama

TikTok ima anonimuse koji ga čiste od lošeg sadržaja, prevaranata, nasilnika i pedofila

Grupa volontera koja ima iskustva u području cyber sigurnosti radi na uklanjanju uznemirujućeg sadržaja i korisnika koji loše utječu na druge na TikToku.

Grupa volontera koja ima iskustva u području cyber sigurnosti radi na uklanjanju uznemirujućeg sadržaja i korisnika koji loše utječu na druge na TikToku.

Great Londini inicijativa je, odnosno organizacija anonimusa koji pokušavaju doprinijeti kvaliteti TikToka tako što ga čiste od svega lošega. Identitet osoba nije poznat jer se kriju iza maske i crne hoodice, ali njihove postupke prati više od 2 milijuna pratitelja. 

Glavna osoba u ovoj inicijativi sa svime je započela zbog toga što si je autistični sin njegova prijatelja oduzeo život. Kako je ovaj anonimus rekao za BBC, prijatelj mu je nakon nekog vremena došao i rekao da je jedan od razloga zašto si je njegov sin oduzeo život upravo taj što su ga uznemiravali na društvenim mrežama.

Londini se sastoji od hakera i volontera koji imaju iskustva u području cyber sigurnosti. Ako su trolleri mlađih od 18 godina, onda ih prijavljuju školama ili roditeljima, a ako se radi o odraslima, onda ih prijavljuju policiji ili poslodavcu. Do sada su uspjeli u tome da 9 korisničkih računa bude trajno obrisano, dok su jedan suspendirali više puta.

Iz TikToka su poručili da su svjesni da je riječ o borbi koja nema kraj i da ulažu u tim, proizvode i značajke kojima TikTok žele učiniti sigurnijim mjestom. Sve dok trollera, nasilnika i drugih bude na ovoj društvenoj mreži, anonimusi nemaju plan prestati.
FOTO: PIXABAY