LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Povratak nastavi uživo

Sve više američkih sveučilišta zahtijeva od studenata da se cijepe prije povratka na kampus

Četrnaest američkih sveučilišta i koledža već je najavilo da će od studenata i svih ostalih koji borave na kampusu zahtijevati pokazivanje dokaza o cijepljenju kako bi se što prije vratili uobičajenim aktivnostima.

Četrnaest američkih sveučilišta i koledža već je najavilo da će od studenata i svih ostalih koji borave na kampusu zahtijevati pokazivanje dokaza o cijepljenju kako bi se što prije vratili uobičajenim aktivnostima.

Američka sveučilišta i koledži sve češće zahtijevaju od studenata cijepljenje kako bi se mogli vratiti pohađanju nastave uživo, odnosno kako bi se mogli vratiti na kampuse. Do sada se na taj potez odlučilo 14 visokih učilišta, piše CNN.

Prvo sveučilište koje je postavilo cijepljenje kao uvjet povratka jest Sveučilište Rutgers u New Brunswicku u New Jerseyju.
– Ova izmjena zdravstvene politike znači da, osim u nekim iznimnim slučajevima, svi studenti koji planiraju pohađati nastavu u jesenskom semestru 2021. godine trebaju biti u potpunosti cijepljeni. – rekao je rektor Jonathan Hollowa, dodavši da će biti potreban dokaz o cijepljenju.
Nedugo nakon toga, istu stvar objavili su Sveučilište Cornell, Sveučilište Notre Dame, Sveučilište Brown, Sveučilište Syracuse, koledž Ithaca u New Yorku, koledž Fort Lewis u Coloradu i drugi, ali iznimka će biti studenti koji se ne mogu cijepiti iz vjerskih ili zdravstvenih razloga.

Sa Sveučilišta Cornell poručili su da će se od svih onih koji se ne budu u mogućnosti cijepiti prije dolaska na kampus očekivati da to učine što je prije moguće. Ovo je Sveučilište, također, već upostavilo online sustav kojim studenti i djelatnici potvrđuju svoj status o cijepljenju.

Sveučilište Brown planira s aktivnostima krenuti od jeseni ove godine pa zahtijevaju od studenata da se cijepe.
– Naš plan o popuštanju trenutnih ograničenja po pitanju aktivnosti koja se odvijaju uživo tijekom jeseni 2021. godine temelji se na postizanju visoke razine imuniteta među studentima i djelatnicima koji će biti na kampusu. – izjavila je rektorica Christina Paxson. 
Ista je stvar i s ostalima, no dva sveučilišta – Sveučilište St. Edward u Texasu i Sveučilište Nova Southeastern na Floridi, ne zahtijevaju samo od onih koji borave na kampusu, već će to vjerojatno tražiti i od svih ostalih djelatnika.
FOTO: PIXABAY