LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
SpaceX-ov natječaj za studentske timove

Studenti izradili mini model nadzvučnog vlaka HyperLoop

Koncept nadzvučnog HyperLoop vlaka koji bi se trebao kretati u cijevima pod vakuumom predstavljen je 2013. godine.

Koncept nadzvučnog HyperLoop vlaka koji bi se trebao kretati u cijevima pod vakuumom predstavljen je 2013. godine.

Koncept HyperLoop vlaka, nadzvučnog vlaka koji bi se trebao kretati u cijevima pod vakuumom, predstavljen je 2013. godine Za ideju je zaslužan Elon Musk, američki inženjer, poduzetnik i filantrop, svijetu ponajviše poznat kao suosnivač PayPala i SpaceXa.

Upravo SpaceX, pod čijim se imenom ideja HyperLoop vlaka i pojavila, tvrtka kojoj je glavni cilj promovirati tehnologiju, pokrenuo je natječaj za studentske timove. Cilj natječaja bio je pokazati kako ideja može zaživjeti u stvarnosti pomoću znanja i snalažljivosti mladih studenata.

Zadatak je bio napraviti funkcionalne kapsule za prijevoz putnika koje bi se potom izradile u prirodnoj veličini i testirale na SpaceXovoj trasi duljine čak do 1600 metara.

Odazvavši se na natječaj tim studenata sa sveučilišta Illinois Odjela mehaničkih znanosti i inženjerstva predstavio je svoj mali model HyperLoop vlaka u omjeru 1:24. U nastavku pogledajte kako izgleda. 

 

Ipak, ovaj model daleko je od savršenog. Preostaje mu još mnogo prostora za usavršavanje. Također, izazov je to i drugim sveučilišnim timovima diljem svijeta da se prijave na natječaj koji traje sve do 2016. godine.

FOTO: TWITTER