LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Rezultati testiranja

Stotine djece primilo cjepivo protiv koronavirusa – evo kakav je ishod

– Do sada smo imunizirali oko 600 djece. Ovo je ohrabrujuće. – rekao je Boaz Lev, voditelj radne skupine za praćenje cjepiva.

– Do sada smo imunizirali oko 600 djece. Ovo je ohrabrujuće. – rekao je Boaz Lev, voditelj radne skupine za praćenje cjepiva.

Nekoliko stotina djece u dobi između 12 i 16 godina cijepljeno je Pfizerovim/BioNTechovim cjepivom u Izraelu. Nitko od njih nije doživio izrazito ozbiljne nuspojave, javlja The Guardian.

Studijom, koja je trajala nekoliko mjeseci, nastojalo se ispitati jesu li djeca kategorija ljudi koja se može cijepiti bez većeg rizika od nuspojava. Činjenica da nije bilo ozbiljnijih nuspojava jedan je od prvih znakova da bi trebala moći primiti cjepivo bez ikakvog straha.
– Do sada smo imunizirali oko 600 djece. Nismo vidjeli nikakve veće nuspojave. Čak i one blaže su prilično rijetke. Ovo je ohrabrujuće. – rekao je Boaz Lev, voditelj radne skupine za praćenje cjepiva, kako prenosi The Guardian.
Pfizer je proveo istraživanje na djeci od 12 do 15 godina te bi trebalo još cijepiti djecu u dobi od 5 do 11 godina. Osim toga, Sveučilište u Oxfordu trebalo bi ispitivati cjepivo proizvedeno u suradnji s AstraZenecom na djeci mlađoj od 6 godina
FOTO: UNSPLASH