LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
NOVE PROMJENE

Stižu nove promjene na pametnim telefonima, sve se seli na dodir

Na istim će mjestima gdje će se izbaciti tipke Apple će ubaciti tri vibrirajuća motora koja će reagirati na dodir prsta.

Na istim će mjestima gdje će se izbaciti tipke Apple će ubaciti tri vibrirajuća motora koja će reagirati na dodir prsta.

Proizvođači mobilnih uređaja pripremaju velike promjene na nadolazećim generacijama pametnih telefona. Prvi bi, šuška se, to trebao uvesi Apple, a nakon toga se ista promjena očekuje i na Androidima.

Apple će tako na iPhoneu 15 Pro i Pro Max izbaciti fizičke tipke za pojačavanje i stišavanje te za paljenje i gašenje telefona. Bočni dio uređaja tako će biti potpuno ravan i bez tipki, no putem tog dijela korisnici će i dalje moći paliti i gasiti telefon te upravljati zvukom, piše Zimo.

Na istim će mjestima gdje će se izbaciti tipke Apple će ubaciti tri vibrirajuća motora koja će reagirati na dodir prsta. To će zamijeniti osjećaj stiskanja tipke, a to je slično potezu kada je ista kompanija izbacila fizičku Home tipku i zamijenila je tipkom osjetljivom na dodir.

Nakon Apple-a, isto bi mogao napraviti i Android, a upravo to je put, smatra se, prema telefonu bez fizičkih ulaza.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA