LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Podkapacitiranost studentskih smještaja

Škotski studenti u velikom problemu: U Glasgowu kronično nedostaje smještaja, Sveučilište savjetuje napuštanje studija...

Dobar dio studenata Sveučilišta u Glasgowu ostao je bez smještaja.

Dobar dio studenata Sveučilišta u Glasgowu ostao je bez smještaja.

Početak nove akademske godine vrlo često zadaje velike probleme studentima koji dolaze iz drugih gradova, a problemi se ponajviše odnose na pronalazak smještaja. Većina ih se ipak snađe i organizira na vrijeme, no to nije slučaj za dobar dio polaznika Sveučilišta u Glasgowu.

Kako javlja BBC, zbog velikog jaza u ponudi i potražnji, visoke cijena najama i prenapučenosti domova, brojni su studenti ostali bez adekvatnog smještaja. Dobar dio se odlučio obratiti obrazovnoj ustavnovi, ali i tu ih je dočekao hladni tuš. Naime, Sveučilište u Glasgowu pojedinim je studentima savjetovalo zamrzavanje godine ili čak napuštanje studija.  

Krishen Chadwick-Patel, škotski student na smjeru business management, za BBC je izjavio kako obrazovne institucije nije briga za nastalu situaciju.

Nisu učinili baš ništa za dobrobit studenata. Toliko ima studenata koji spavaju na kauču, koji su beskućnici i nemaju kamo otići - rekao je Krishen.

S druge strane, iz Sveučilišta kazuju kako u suradnji s vlastima intenzivno rade na rješavanju tekućeg problema smještaja.
FOTO: PIXABAY.COM