LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Suradnja mladih i osoba treće dobi

Seniorska eko-patrola prijavljuje ekološko-komunalne probleme u gradu

Seniorska eko-patrola nastala je kao rezultat međugeneracijske suradnje mladih i osoba treće životne dobi.

Seniorska eko-patrola nastala je kao rezultat međugeneracijske suradnje mladih i osoba treće životne dobi.

Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru na svojoj mrežnoj stranici piše o novoj mobilnoj aplikaciji pod nazivom Seniorska eko-patrola.

Aplikacija je namijenjena starijim osobama odnosno osobama treće životne dobi u Kantonu Sarajevo, a korisnici pomoću nje mogu prijavljivati ekološko-komunalne probleme u gradu.

Osim toga, aplikacija je i personalizirana, odnosno korisnici aplikacije, članovi SEP-tima, posjeduju vlastite profile koji sadrže informacije o njihovu angažmanu.

Prijavljene probleme administrator prema potrebi šalje nadležnim institucijama: komunalnim inspektorima, redarima, ekopoliciji i sličnima. U tom se kontekstu vrši i nadzor nad reakcijama samih institucija u rješavanju problema.

Ideja i izrada Seniorske eko-patrole rezultat je međugeneracijske suradnje mladih i osoba treće životne dobi u cilju obostrane koristi te poticanja održivog razvoja.

– Želja nam je pokazati da se divne stvari mogu postići kada radimo zajedno i da upravo tako svijet možemo učiniti boljim mjestom za sve nas! – Studentski zbor prenosi riječi ovih međugeneracijskih inovatora.

FOTO: PEXELS