LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
The Youth Sounding Board

Raspisan natječaj za mlade savjetnike Europske komisije

The Youth Sounding Board u potrazi je za članovima koji će se zalagati za mlade Europljane. Prijave su otvorene do 26. travnja.

The Youth Sounding Board u potrazi je za članovima koji će se zalagati za mlade Europljane. Prijave su otvorene do 26. travnja.

The Youth Sounding Board (YSB) savjetodavno je tijelo Europske komisije koje čine mladi koji se zalažu za potrebne aktualne i dugotrajne promjene u upravljanju s ciljem kreiranja pogodnih poslovnih, političkih i društvenih prilika za mlade. Raspisan je natječaj za nove savjetnike.

Odabrani će savjetovati povjerenicu Europske komisije za međunarodnu suradnju i razvoj te ostale predstavnike Glavne uprave za međunarodnu suradnju i razvoj, ponajviše o sudjelovanju i osnaživanju mladih na polju međunarodnih partnerstava i vanjskom djelovanju Europske unije. Osim fokusa na teme zapošljavanja, poduzetništva, ljudskih prava i demokracije, bit će važno iznijeti stavove i probleme te potaknuti na promjene u segmentima klimatskih promjena, digitalizacije, sigurnosti, kulture, umjetnosti te rodne uključenosti.

YSB će se sastojati od 25 mladih iz cijeloga svijeta – od Latinske Amerike, Afrike, Azije, Kariba pa do Europe. Posebno se pozivaju kandidati s posebnim potrebama i invaliditetom te pripadnici manjina. Uvjet je dob od 18 do 30 godina, dobro poznavanje engleskog jezika te prebivalište ili državljanstvo unutar Europske unije ili partnerskih zemalja u razvoju i suradnji. Prijaviti se mogu individualno ili preko nominacije organizacije, neovisno o stupnju formalnog obrazovanja. Prijave su otvorene do kraja dana 26. travnja 2021.

Mandat traje dvije godine, nije plaćen, a uključuje otprilike 15 radnih dana godišnje. Članovi će imati najmanje četiri sastanka u godini, trenutno preko interneta, a kada uvjeti to dopuste i uživo, u Bruxellesu, gdje će im svi troškovi biti pokriveni.

S kandidatima će se obaviti intervjui tijekom svibnja i lipnja, a službena objava odabranih kandidata u planu je 15. lipnja. Očekuje se kako će YSB s radom početi u ljeto tekuće godine. Sve dodatne informacije objavljene su na linku.

FOTO: PIXABAY