LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Lijeni studenti

Profesora živciralo što studenti ne čitaju silabus pa osmislio posebnu nagradu za onoga tko ga pročita

Na fakultetu u jednom ormariću skriveno je 50 dolara, a tko god prvi dođe do njih, moći će uzeti novčanicu kao nagradu što je pročitao silabus, pisalo je u silabusu.

Na fakultetu u jednom ormariću skriveno je 50 dolara, a tko god prvi dođe do njih, moći će uzeti novčanicu kao nagradu što je pročitao silabus, pisalo je u silabusu.

Profesori na fakultetima često se žale kako studenti ne čitaju silabuse kolegija pa ih onda ispituju pitanja na koja odgovor mogu naći u lako dostupnom silabusu. 

Kenyon Wilson, profesor na američkom Sveučilište u Tennesseeju, odlučio je testirati studente i vidjeti koliko obraćaju pažnju na njegovu upute, prenosi CNN.  

Naime, u silabus svog predmeta dodao je da je na fakultetu u jednom ormariću skriveno 50 dolara te da će, tko god prvi dođe do njih, moći uzeti novčanicu kao nagradu što je pročitao silabus. 

Studentima, naravno, nije otkrio da ih u silabusu očekuje novčana nagrada, no na uvodnom predavanju rekao im je da ga obavezno pročitaju jer se u njemu nalaze neke važne informacije. 

Nakon nekoliko mjeseci odlučio je provjeriti je li netko od studenata pročitao silabus i osvojio nagradu, no ispostavilo se da – nije

Novac, kao i poruka na kojoj je pisalo Čestitam! Molim Vas napišite svoje ime i datum da znam tko je pronašao nagradu još je uvijek stajala u ormariću na kraju semestra, zbog čega je Wilson zaključio da nitko nije pročitao silabus u cijelosti.

– Znam da moji studenti prođu kroz silabus, ne očekujem da pročitaju baš svako slovo, no ipak sam htio nagraditi one koji pročitaju. – rekao je profesor za CNN i dodao mu je cijeli eksperiment bio zabavan. 

Iako se Wilsonovi studenti nisu baš iskazali čitanjem silabusa za ovaj semestar, vjerujemo kako će silabus za idući semestar biti najčitaniji u povijesti.
FOTO: UNSPLASH