LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Spašavanje zemlje

Popularne videoigre sada će služiti spašavanju planeta i pozivati na borbu za okoliš

Gameri bi se mogli ozbiljno baciti u spašavanje planeta Zemlje edukacijom o istom u nekima od popularnih videoigara.

Gameri bi se mogli ozbiljno baciti u spašavanje planeta Zemlje edukacijom o istom u nekima od popularnih videoigara.

Angry Birds, Subway Surfers i Golf Clash samo su neke od igrica u čije će se naslove uključiti poruke o klimatskim promjenama i zaštiti okoliša, piše BBC.

Šef tvrtke Space Ape izjavio da su od oko 3 milijarde ljudi koji imaju mobitele gameri, njih oko polovice, pa da time imaju ogroman doseg u usporedbi s nekim drugim medijima, čime smatraju da ne samo da imaju priliku nešto učiniti, već da je to i imperativ.

Najtoplijih 20 godina zabilježeno je upravo u posljednje 22 godine, dok je najgore bilo od 2015. do 2018. godine, a led u morima smanjuje se desetljećima zbog čega bi Arktički ocean mogao biti bez leda u 2050-ima. Earner, šef spomenute tvrtke, organizirao je uz pomoć UN-ovog programa za okoliš game jam event na kojem su tvrtke i programeri raspravljali o novim idejama i načinima kako videoigre mogu obrazovati i potaknuti igrače da se uključe u spašavanje planeta.

To bi se učinilo sitnim potezom kao što je, recimo, skupljanje sjemenki i sadnja drveća, čime se educira ljude o pozitivnom učinku istog na svijet u kojemu živimo. Earner smatra da je to dobar početak i način kako problem približiti ogromnom broju ljudi. Kako tvrdi za BBC, ako uspiju uvjeriti industriju videoigara da uključivanjem u ovaj projekt neće patiti poslovni model, to bi bio nevjerojatan korak naprijed.

– Uzbuđeni smo vidjeti kako će se ova industrija snaći i pridonijeti globalnim naporima ublažavanja klimatske krize. Nadamo se da će publika od 250 milijuna igrača biti inspirirana i početi djelovati prema rješavanju krize.  rekla je Inger Andersen, voditeljica programa za BBC.

FOTO: UNSPLASH