LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
OSJETLJIVOST PREMA PUŠENJU

Ovo pravilo u Njemačkoj pušačima se nikako ne bi svidjelo

U Njemačkoj je pristup pušenju na balkonu reguliran kako bi se osiguralo da susjedi ne budu ugroženi ili smetani dimom cigareta.

U Njemačkoj je pristup pušenju na balkonu reguliran kako bi se osiguralo da susjedi ne budu ugroženi ili smetani dimom cigareta.

U Njemačkoj, kao i u mnogim drugim zemljama diljem svijeta, postoji sve veća osjetljivost prema pušenju, osobito kada se radi o utjecaju pušenja na druge ljude. Dok je pušenje u zatvorenim prostorima većinom regulirano zakonodavstvom, postoji i sve veći interes za ograničavanjem pušenja na vanjskim prostorima, poput balkona.

U Njemačkoj je pristup pušenju na balkonu reguliran kako bi se osiguralo da susjedi ne budu ugroženi ili smetani dimom cigareta. Odluka o pušenju na balkonu ovisi o tome koliko dim može uznemiravati susjede. Ako dim cigarete iz susjednog balkona smeta drugim stanarima, oni imaju pravo podnijeti tužbu sudu. U takvim slučajevima sud može donijeti presudu kojom se ograničava pušenje na balkonu ili čak potpuno zabranjuje.

Osim sudskih odluka, ugovori o najmu također mogu sadržavati odredbe o zabrani pušenja na balkonu, piše Fenix. Ako stanar potpiše ugovor o najmu koji sadrži takvu klauzulu, dužan je poštovati zabranu pušenja na svom balkonu.

Važno je napomenuti da odluke o pušenju na balkonu mogu varirati ovisno o zakonima i propisima u pojedinim gradovima, stoga ni ovo pravilo nije svugdje isto.