LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Društvene mreže

Ova društvena mreža slavi 20 godina postojanja!

Facebook slavi dva desetljeća svog postojanja.

Facebook slavi dva desetljeća svog postojanja.

Ove godine Facebook slavi svoju dvadesetu obljetnicu, označavajući time dva desetljeća inovacija, povezivanja i promjena u načinu na koji ljudi komuniciraju širom svijeta. Mark Zuckerberg, zajedno sa svojim kolegama, pokrenuo je Facebook 4. veljače 2004. godine, na Harvardu, a nedugo zatim ta društvena mreža postala je dostupna drugim američkim sveučilištima i ostatku svijeta, piše Zimo.
 


VEZANO:Korisnike Appleovih uređaja očekuju radikalne promjene!


 

Veliki utjecaj Facebooka

 

Od tada, Facebook je proširio svoj utjecaj globalno, postavši nezaobilazan dio svakodnevnog života za milijarde korisnika diljem planeta. Ova društvena mreža postala je ne samo platforma za održavanje veza i dijeljenje trenutaka nego i ključni alat za poslovno umrežavanje, promicanje ideja i stvaranje zajednica.

 

Staromodna društvena mreža

 

Iako je Facebook prije dvadeset godina bio glavna senzacija, s vremenom je postao platforma za starije generacije, koje ga koriste za razne oglase, povezivanje s drugim ljudima i pronalazak zajedničkih interesa, dok ga mlađe generacije koriste sve rjeđe. Unatoč tome, Facebook se još uvijek aktivno koristi za različite vrste aktivnosti.
 

Trnovit put do uspjeha

 

No, put do dvadesete obljetnice bio je ispunjen i izazovima. Facebook se suočavao s kritikama zbog pitanja privatnosti podataka, širenja lažnih vijesti te utjecaja na javno mnijenje. Usprkos tim izazovima, tvrtka je uložila napore kako bi poboljšala sigurnost platforme, povećala transparentnost i surađivala s regulatornim tijelima.

 

 

FOTO: FOTO: UNSPLASH, ILUSTRACIJA