LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Moderni pokret otpora

Osnovana Dumbledoreova Armija na Sveučilištu Harvard

Sveučilište Harvard odlučilo je podučiti studente stvarnom životu nakon studiranja. Začetnici ideje inspiraciju su našli u Dumbledorovoj Armiji.

Sveučilište Harvard odlučilo je podučiti studente stvarnom životu nakon studiranja. Začetnici ideje inspiraciju su našli u Dumbledorovoj Armiji.

Resistance School je nova organizacija u sklopu harvardskog sveučilišta. Cilj organizacije je potaknuti studente da se karakterno izgrade za rad na lokalnoj, državnoj i međunarodnoj razini u vezi interesnih pitanja. Začetnici ideje su inspiraciju našli u Dumbledorovoj Armiji, pokretu kojeg je u Hogwartsu pokrenula Hermione Granger. Potteroljupci se sjećaju da je popularni DA u Hogwartsu za cilj imao pripremiti mlade čarobnjake i vještice za stvarnu borbu protiv Lorda Voldemorta.

Suosnivačica pokreta Resistance, Shanoor Seervai naglašava da se do sada u projekt uključilo više od 7 tisuća grupa diljem SAD-a. Projekt se sastoji od seminara usmjerenih na taktiku koja potiče na progresivni aktivizam. Program su sastavili apsolventi koji pohađaju Kennedy School of Government u skopu Harvarda. Nastava traje četiri tjedna, a predavanja nose nazive poput: Kako predstaviti naše vrijednosti u političkoj retorici i Kako se dugoročno može održati otpor. Seervai je izjavila da su na ideju pokreta uvelike utjecali posljednji američki predsjednički izbori. Čitav je projekt započeo kroz neformalne sastanke ljudi koji su bili zainteresirani za političku aktivnost.

Suosnivač Joseph Breen također naglašava da se u projekt moguće uključiti i putem interneta. Ono što razlikuje ovaj pokret otpora od onog iz svijeta Harryja Pottera, jest uključivanje javnosti. Seminari su otvoreni i dostupni javnosti. Ne morate se skrivati u Sobi potrebe.

Objavljene konačne rang-liste: više od 23 tisuće novih studenata kreće na fakultete!


IZVOR: USA TODAY COLLEGE
FOTO: PINTEREST