LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
NADAHNJUJE DJEVOJČICE I ŽENE

Novookrunjena Miss Engleske razbija sve stereotipe, karijera joj je na prvom mjestu i nada se postati astronautkinja

Novookrunjena Jessica uzora vidi u ocu, stručnjaku zrakoplovnog inženjerstva, a još kao mala uživala je u matematici i prirodnim znanostima.

Novookrunjena Jessica uzora vidi u ocu, stručnjaku zrakoplovnog inženjerstva, a još kao mala uživala je u matematici i prirodnim znanostima.

Mnogi se stereotipi vežu uz missice, međutim neke od njih iste te nametnute stereotipe itekako uspješno razbijaju. Jedna je od njih i novookrunjena Miss Engleske, crvenokosa Jessica Gargen, koja je prva crvenokosa pobjednica u toj zemlji.

Međutim, iako je ponijela kući tu laskavu titulu, Jessica ima i neke druge ambicije, a čini se da bi mogla otići i u svemir. Trenutno je na studiju u Liverpoolu, a nakon što stekne potrebno iskustvo, želja joj je prijaviti se na program Europske svemirske agencije i to s ciljem da postane, ni manje ni više, nego astronautkinja.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miss England 22/23 | Jessica Ashley Gagen (@jessicaashley_)

Želja joj je nadahnuti djevojke da slijede svoje snove, čak i u strukama STEM-a gdje još uvijek vladaju muškarci. Njoj to nije prepreka, a obrazovanje vidi kao moć pa o tome često progovara i na svojem Instagram profilu.

Svi znamo nekoga tko je, kada je bio mali, htio biti astronaut, no ova djevojka to želi i ostvariti. Uzora vidi u ocu, stručnjaku zrakoplovnog inženjerstva, a još kao mala uživala je u matematici i prirodnim znanostima. Ipak, nije sve bilo bajno pa je tako bila i žrtva vršnjačkog nasilja upravo zbog crvene kose, iste one kose po kojoj je danas toliko posebna.
Kako piše Teen 385, Jessica je nedavno posjetila Nacionalni svemirski cestar u Leicesteru. Priznala je kako je njezin san posjetiti Međunarodnu svemirsku postaju i educirati djecu iz svemira, baš kao Tim Peake, poznati britanski astronaut.
FOTO: YOUTUBE, SCREENSHOOT