LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Društvene mreže

Nova funkcija: Instagram obavještava kada je vrijeme za odmor

Instagram uvodi još jednu novu opciju koja se možda neće svidjeti svim korisnicima.

Instagram uvodi još jednu novu opciju koja se možda neće svidjeti svim korisnicima.

Ako većinu svog vremena provodite na društvenim mrežama, a posebno na Instagramu, stiže jedna loša vijest za vas. Naime, Instagram uvodi još jednu novu opciju koja će nakon 22 sata korisnicima koji duže od 10 minuta koriste Instagram slati obavijesti da razmisle o zatvaranju aplikacije.

 

Kako smanjiti vrijeme na mobitelu kod mladih?
 

Nova Instagramova opcija namijenjena je najviše mlađoj generaciji koja većinu svog vremena provodi na mobitelu, a mnogi također ostaju budni cijelu noć kako bi neprekidno gledali Reelse. Međutim, novom opcijom korisnicima će se slati obavijesti poput Vrijeme je za odmor, Kasno je ,Razmislite o zatvaranju Instagrama tijekom noći, koje će ograničiti njihovo vrijeme na mreži, piše Zimo.

Novu opciju biti će nemoguće isključiti, a obavijesti će se uvijek pojavljivati. Međutim, moguće ih je odbiti i ignorirati te nastaviti gledati sadržaj na Instagramu
 


VEZANO: Ponovni uspon Snapchata: u planu je unaprjeđenje sadržaja


 

Ograničavanje sadržaja

 

Osim uvođenja nove opcije, Meta također ograničava određeni sadržaj poput nasilja, samoozljeđivanja i neprimjerenih sadržaja koji se tinejdžerima često pojavljuje na Instagramu, ne zbog zabrinutosti o mentalnom zdravlju, već zbog stalnih kritika i tužbi koje dobivaju.

 

FOTO: FOTO: UNSPLASH, ILUSTRACIJA