LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
ulazi u svijet videoigara

Netflix proširuje ponudu: dolaze nove igre, među kojima je i Squid Game

Dok Netflix priprema drugu sezonu serije, istovremeno radi i na videoigri koja će vjerno prenijeti doživljaj izazova koje su natjecatelji prošli u prvoj sezoni.

Dok Netflix priprema drugu sezonu serije, istovremeno radi i na videoigri koja će vjerno prenijeti doživljaj izazova koje su natjecatelji prošli u prvoj sezoni.

Netflix nastavlja proširivati svoju ponudu usluga te najavljuje dolazak novih igara, uključujući i adaptaciju mega-popularne serije Squid Game.

Pretplatnici ovog streaming servisa već su dobili pristup trilogiji Grand Theft Auto, a sada imaju još jedan razlog za veselje. Netflix, koji se tradicionalno fokusirao na filmski i serijski sadržaj, sve više ulazi u svijet videoigara. Već su dostupne neke mobilne igre, surađuju s priznatim studijem Rockstar, a također su pokrenuli vlastite gaming studije, prenosi Zimo.

Prema riječima Mikea Verdua, šefa gamerskog odjela kompanije, Netflix trenutno razvija više od deset novih naslova, a do kraja godine planira ponuditi čak 86 videoigara pretplatnicima.
 


VEZANO: Najkraći dan: proslava kratke filmske forme na adventskim lokacijama



Igra će prenijeti doživljaj serije


Velika vijest za ljubitelje Squid Game je da se razvija videoigra temeljena na ovoj globalnoj senzaciji. Dok Netflix priprema drugu sezonu serije, istovremeno radi i na videoigri koja će vjerno prenijeti doživljaj izazova koje su natjecatelji prošli u prvoj sezoni. Detalji o igri još nisu potpuno poznati, ali očekuje se da će oponašati ključne elemente serije.

Unatoč tome što Netflix nije puno komentirao broj korisnika svojih igara, strateški potezi kompanije sugeriraju ozbiljan angažman na ovom polju. Povećanje kataloga igara, posebice s naslovima kao što su GTA Trilogy - Definitive Edition, pridonosi promjeni percepcije Netflixa kao isključivo streaming platforme.

Rockstarova nedavna objava prvog videa nove verzije GTA dodatno je potaknula interes za ovom franšizom, a Netflix je spreman iskoristiti taj zamah.

FOTO: FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA