LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište Columbia u New Yorku

Najtraženiji restoran u New Yorku nalazi se u – studentskom domu

U novootvorenom restoranu u studentskoj sobi na Sveučilištu Columbia rezervirani su svi termini do božićnih praznika.

U novootvorenom restoranu u studentskoj sobi na Sveučilištu Columbia rezervirani su svi termini do božićnih praznika.

Prije dva tjedna otvoren je neobičan restoran u malenoj studentskoj sobi na Sveučilištu Columbia u New Yorku. Već je sama ta činjenica dovoljno iznenađujuća, no još je veće iznenađenje da je upravo taj restoran postao jednim od najpopularnijih u gradu! Jonah Reider, 21-godišnji student ekonomije na Sveučilištu Columbia, vlasnik je i glavni kuhar restorana Pith koji se nalazi u njegovoj studentskoj sobi. Jonah svu hranu priprema u kuhinji u studentskom domu te ju gostima nudi u zajedničkoj prostoriji u sklopu svoje studentske sobe, koju dijeli s dvojicom cimera.  

U njegovu restoranu gosti mogu večerati četiri dana u tjednu te se na večeri mogu pojaviti najviše četiri osobe. Jonah prima rezervacije preko servisa Yelp te potom priprema večeru koja može imati od pet do osam sljedova. Za sada su mjesta na večeri rezervirana do božićnih praznika, no svi zainteresirani mogu se upisati na listu čekanja za sljedeći semestar.  

Ovaj kreativni student od malih se nogu bavi kuhanjem te u svojem restoranu nudi prave gurmanske specijalitete. Tako za predjelo poslužuje razne vrste sireva, masline i ukiseljenu blitvu; za glavno se jelo mogu naručiti prženi janjeći kotleti s dimljenom paprikom, Jakobove kapice s palentom, uljem od datulja i čilijem te mahi mahi riba s limunom i papričicama, a za desert su ponuđene torte te keksi od badema uz čaj.  

Cijene ovih menija iznose oko 10 do 20 američkih dolara po osobi (67-134 kune). Jonah za sada ne očekuje nikakav profit od novopokrenutog posla te sve što zaradi potroši na kupnju namirnica Restoran Pith otvoren je svima, ali ukusno večerati dolaze prvenstveno studenti. Razlozi velike popularnosti Pitha su hrana puno ukusnija od one u studentskim restoranima i veselo druženje u poznatom okruženju.

Međutim, iako prilično inovativno zamišljena, Jonahova kuhinja mogla bi se uskoro naći u problemima. Mladi kuhar zasad nema sanitarnu iskaznicu ni druge dozvole koje će biti primoran pribaviti ako popularnost njegova restorana bude i dalje rasle. Moguću poteškoću mogli bi predstavljati i njegovi cimeri, kojima je restoran u sobi trenutno zabavno iskustvo, ali priznaju da trebaju prostor i mir za učenje.

Nadajmo se da će Jonah uspjeti svladati sve poteškoće i nastaviti s kuhanjem. Kako izgleda njegova hrana i odlične kritike gostiju restorana možete pogledati na poveznici.

FOTO: WIKIMEDIA