LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tragedija u Sarajevu

Na sarajevskom Filozofskom fakultetu preminula 21-godišnjakinja pozitivna na koronu

Filozofski fakultet u Sarajevu pogodilo je nekoliko tragedija usko povezanih s koronavirusom.

Filozofski fakultet u Sarajevu pogodilo je nekoliko tragedija usko povezanih s koronavirusom.

Studentski parlament Sveučilišta u Sarajevu na svojoj je Facebook stranici obavijestio o tragičnom događaju – smrti 21-godišnje studentice koja je pohađala Filozofski fakultet u Sarajevu.
– Poštovane kolegice i kolege,

Nakon što nas je prethodno ove sedmice napustio profesor Memić, danas smo dobili još jednu tužnu vijest. Nakon borbe sa koronavirusom, na bolji svijet preselila je i jedna naša kolegica, studentica treće godine Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, u 21. godini života. Nećemo objaviti intentitet naše kolegice, jer nemamo dozvolu za to, a Boga molimo da joj se smiluje. 

Ovim putem želimo ukazati na važnost pridržavanja preventivnih mjera, s obzirom na sve veći broj zaraženih prethodnih dana i na činjenicu da je sve više mladih među zaraženim koji imaju teža stanja. Stoga apelujemo da budete odgovorni, kako bi sačuvali svoje i zdravlje ljudi oko Vas. 

Ovim putem apelujemo i na fakultete/akademije da posebno vode računa o epidemiološkim mjerama, kako bi mogućnost zaraze studenata i profesora sveli na minimum.

Budimo odgovorni! – stoji u objavi.
Koronavirus ovih dana sve više pogađa i Hrvatsku, ali, na sreću, nismo zabilježili smrtni slučaj ovako mlade osobe. Ipak, s obzirom na to da je koronavirus sada sve češći i među studentima, zbog čega su neki već prešli na potpunu online nastavu, opreza nikad dosta pa pozivamo i naše studente da budu odgovorni! 
FOTO: UNSPLASH