LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dave Fishwick

Na računu ima pravo bogatstvo, ali djeci neće ostaviti ništa: „Moraju imati razlog zbog kojeg ujutro ustaju“

Dave je školu napustio sa samo 16 godina, potom se zaposlio kao građevinski radnik, a kasnije je otvorio tvrtku koja se bavila iznajmljivanjem minibuseva.

Dave je školu napustio sa samo 16 godina, potom se zaposlio kao građevinski radnik, a kasnije je otvorio tvrtku koja se bavila iznajmljivanjem minibuseva.

Bogatstvo Davida Fishwicka procjenuje se na oko 500 milijuna dolara, a većinu je stekao nakon što je 2008. uspješno pokrenuo vlastitu banku. 51-godišnji Britanac veliku je pažnju privukao načinom na koji odgaja djecu. Naime, Fishwick tvrdi da će većinu svog bogatstva donirati, kćeri i sinu ne želi ostaviti novac, a sve kako bi ih potaknuo na rad.

Kada umrem, donirat ću 99 posto svog bogatstva. Ako svoje potomke opteretim s novcem, oni neće morati ustajati iz kreveta, a to je po mom mišljenju jako loša stvar. Jako je važno da imaju razvijenu radnu etiku. Naporan rad stavlja vas na mjesta gdje će vas pronaći sreća. Moja djeca su generalno dobra, ali ne mogu reći da se uvijek slažu sa mnom - pojasnio je Fishwick za Daily Star.

Sam Dave školu je napustio sa samo 16 godina, potom se zaposlio kao građevinski radnik, a kasnije je otvorio tvrtku koja se bavila iznajmljivanjem minibuseva. Nakon što je skupio određenu količinu novaca, Fiswick je osnovao Bank of Dave banku koja podupire lokalne poduzetnike.

Iako posjeduje veliko bogatstvo, njegova djeca obavljaju sasvim obične poslove - sin Connor je policajac, a kći radi u lokalnoj udruzi za zaštitu životinja.

Mnogi mi kažu da moj sin radi previše opasan posao. Ali ne mogu ga držati pod staklenim zvonom. On mora živjeti svoj život - rekao je Dave.

FOTO: YOUTUBE/SCREENSHOT