LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tragedija na koncertu

Na festivalu Astroworld u stampedu poginulo osmero ljudi

Strašna tragedija uzdrmala je svijet. Podignuto je nekoliko optužnica, a sličan strašan događaj dogodio se i u Zagrebu ranih osamdesetih.

Strašna tragedija uzdrmala je svijet. Podignuto je nekoliko optužnica, a sličan strašan događaj dogodio se i u Zagrebu ranih osamdesetih.

U stampedu koji je nastao na festivalu Astroworld u NRG parku u Houstonu poginulo je osmero ljudi. To se dogodilo kada se publika počela gurati prema prednjem dijelu pozornice te se gužva otela kontroli, prenosi Nacional.

Na konferenciji za medije gradonačelnik Sylvester Turner izjavio je kako su poginuli imali između 14 i 27 godina. Ubrzo su krenule i optužnice protiv izvođača.

Protiv Travisa Scotta, Drakea i Live Nationa podignuta je jedna optužnica zbog osmero poginulih i stotina ozljeda koje su nastale uslijed stampeda.

Manuel Souza, jedan od sudionika festivala, tužio je Travisa Scotta, njegovu diskografsku kuću Cactus Jack, organizatora festivala Live Nation i ScoreMore, kao i nekoliko drugih privatnih osoba i tvrtki za nemar i grubi nemar.

Steve Kherkher, njegov odvjetnik, navodi kako optuženi nisu organizirali koncert na siguran način te da su svjesno ignorirali ekstremne rizike za posjetitelje, a ponekad čak i aktivno poticali opasna ponašanja. U tužbi se navodi Scottovo navodno pozivanje fanova na bijes koje je već ranije znalo izazvati ozbiljno nasilje na koncertima.

Thomas J. Henry, teksaški odvjetnik, također je podnio tužbu protiv Travisa Scotta, Live Nationa i NRG Stadiuma. Navodi kako su fanovi podivljali kada se Drake pojavio na pozornici te da su Scott i Drake nastavili nastupati i nakon dolaska vozila hitne pomoći i spasioca koji su pokušali pomoći unesrećenima.

Treću tužbu podigao je Ben Crump u ime još jednog sudionika Astroworlda koji tvrdi da je pomogao unesrećenim posjetiteljima u VIP dijelu.

Travis Scott je kasnije na Instagramu objavio da želi poslati molitve onima koji su izgubljeni te da mu obožavatelji znače cijeli svijet. Također, naglasio je da policijska uprava Houstona ima njegovu potpunu podršku u istrazi.

Podsjetimo, sličan tragičan događaj dogodio se i u Zagrebu prije 39 godina, kada je na koncertu Riblje čorbe u Domu sportova smrtno stradala četrnaestogodišnja Željka Marjanović. Bilo je prodano 15 tisuća karata, unatoč tome što je u dvoranu stalo 12 tisuća ljudi. Gužva je bila strašna te je nastao stampedo, a tragična pogibija ušla je među najveće koncertne tragedije na svijetu.
FOTO: PIXABAY