LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Uhićeni bivši rektor i dekan Medicinskog fakulteta

Lažne diplome ponovno u Hrvatskoj, ovaj put u zdravstvu

Čak 44 medicinske sestre iz Hrvatske u Srbiji su dobile lažne diplome.

Čak 44 medicinske sestre iz Hrvatske u Srbiji su dobile lažne diplome.

Bivši rektor Sveučilišta u Kragujevcu Nebojša Arsenijević i nekadašnji dekan Medicinskog fakulteta Predrag Čanović uhićeni su jučer po nalogu kraljevečkog Tužiteljstva zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela trgovanja utjecajem, odnosno, zloupotrebe službenog položaja.

Posljednjih godina njih su se dvojica dovodili u vezu s malverzacijama s diplomama koje su izdavali hrvatskim i albanskim državljanima i pritom navodno pribavili višemilijunsku korist.
Arsenijević i Čanović uhićeni su u Kragujevcu i prevezeni u Kraljevo u zgradu Tužiteljstva.

Kako stoji u priopćenju MUP-a, sumnja se da je Arsenijević protuzakonito posredovao da Čanović i nastavnici koje je angažirao na realizaciji nastave te osobe koje su odgovorne za stručne i administrativno-tehničke poslove na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu protivno propisima za upis stranih državljana na studijske programe izvrše upis 45 kandidata, državljana Republike Hrvatske, na treću godinu studijskog programa Strukovna medicinska sestra/tehničar u školskoj 2013./2014. godini, održe nastavu i izdaju diplome za 44 predmetna studenta.
- Čanović je, kako se sumnja, protivno propisima izvršio upis i omogućio školovanje na trećoj godini strukovnih studija za ukupno 45 medicinskih sestara koje su prve dvije godine studija završile na fakultetu u Zenici, dislociranog s nastavom u Puli, koja se vodi pod oznakom Europski centar za mir i razvoj. Također, on im je, kako se sumnja, omogućio izdavanje 44 diplome o stečenom stručnom nazivu Strukovna medicinska sestra/tehničar, a da nisu ni podmirile svoje financijske obveze na koje su kao strane studentice bile obavezne, kažu u MUP-u, prenosi Jutarnji.
FOTO: UNSPLASH