LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Bizarne izjave

„Kako se riješiti umirovljenika?” Profesor s renomiranog Sveučilišta predlaže ritualna samoubojstva

Profesor je na temelju kontroverznih izjava prikupio velik broj pratitelja na Twitteru, no kasnije se pokušao opravdati govoreći kako su riječi izvučene iz konteksta.

Profesor je na temelju kontroverznih izjava prikupio velik broj pratitelja na Twitteru, no kasnije se pokušao opravdati govoreći kako su riječi izvučene iz konteksta.

Japan se već jedanaestu godinu zaredom suočava s negativnim trendom nagle depopulacije. U Zemlji izlazećeg sunca samo je u protekloj godini zabilježen pad broja stanovnika za više od 600 tisuća, a razlozi su slaba stopa godišnjeg nataliteta i kontinuirano starenje opće populacije.

Profesor sa Sveučilišta Yale, Yasuke Narita, nedavno je javno izložio svoja bizarna razmišljanja na temu - kako se riješiti velikog broja umirovljenika. Naime, Narita smatra kako bi se taj problem mogao otkloniti masovnim samoubojstvima, piše The Telegraph.

Imam osjećaj da je prilično jasno rješenje. Na kraju krajeva, nije li to masovno samoubojstvo i masovni seppuku starijih osoba? - zapitao se Narita, referirajući se na ritualni čin kojeg su prakticirali japanski samuraji, koji je poznat i pod nazivom harakiri.

Profesor je na temelju kontroverznih izjava prikupio velik broj pratitelja na Twitteru, no kasnije se pokušao opravdati govoreći kako su riječi izvučene iz konteksta. Narita je navodno u prenesenom značenju spomenuo samoubojstva, a kako pojašnjava, njegove ideje bile su vezane uz starije Japance koji još uvijek vode glavnu riječ u politici i društvu.

Trebao sam biti oprezniji u pogledu njihovih potencijalnih negativnih konotacija. Nakon nešto samorefleksije, prestao sam s korištenjem tih riječi prošle godine - izjavio je Narita.

 
FOTO: PIXABAY