LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Društvene mreže

Instagram uvodi nove promjene, neće se svidjeti mladim korisnicima

Promjene se uvode s ciljem povećanja privatnosti.

Promjene se uvode s ciljem povećanja privatnosti.

Instagram je promijenio pravila o prikazivanju sadržaja za tinejdžere kako bi zaštitio maloljetnike od štetnog sadržaja na svojoj platformi, ali mladi bez većih problema zaobilaze takva pravila jednostavnom promjenom datuma rođenja. 

No, ovaj oblik varanja na Instagramu uskoro će prestati, barem za američke korisnike, a društvena mreža će u SAD-u početi primjenjivati ​​nove metode za potvrđivanje točne dobi korisnika. Za mnoge jedna od tri metode može biti kontroverzna jer uključuje snimanje videoselfieja. Druga je metoda učitavanje osobne iskaznice kojom mladi ljudi mogu potvrditi svoju dob, a treća metoda je da tri odrasle osobe s profilima na Instagramu potvrde njihovu dob.

Kako bi utvrdila dob sa selfieja, Meta će koristiti usluge britanske tvrtke Yoti čija tehnologija, temeljena na umjetnoj inteligenciji, može prilično točno odrediti dob osobe na temelju njezinih fotografija i videozapisa. Prema prethodnim istraživanjima, dobna pogreška za djecu u dobi od 6 do 12 godina iznosila je samo 1.36 godina, u usporedbi s 1.52 godine za tinejdžere u dobi od 13 do 19 godina.

Dakle, tehnologija bi svoj posao trebala odraditi prilično precizno, a nakon prepoznavanja godina, obje tvrtke će izbrisati snimljene selfieje. Iz Mete posebno naglašavaju da se ne radi o identifikaciji osobe, već jednostavno o utvrđivanju dobi osobe na temelju analize i dodaju da bi novi pristup trebao omogućiti maloljetnim korisnicima da vide sadržaj primjeren dobi, čime bi ih zaštitio od sadržaja koji bi im mogao biti štetan.

Uz to, Instagram je već ranije lansirao nove alate koje roditelji i skrbnici mogu koristiti za praćenje ponašanja maloljetnika na društvenoj mreži i postavljanje ograničenja korištenja, prenosi Index
FOTO: UNSPLASH