LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
David Balogun

I to je moguće: nadareni devetogodišnjak završio srednju školu i upisao fakultet

Dječak smatra kako do ovog fascinantnog podviga mogu stići i druga djeca, samo je potrebno staviti fokus na područje interesa.

Dječak smatra kako do ovog fascinantnog podviga mogu stići i druga djeca, samo je potrebno staviti fokus na područje interesa.

Posebno darovita djeca nisu rijetkost pa često imamo primjere učenika koji su spremni svladati i mnogo zahtjevnije gradivo od onog koje je propisano školski kurikulumom. No, slučaj devetogodišnjeg dječaka, po imenu David Balogun, šokirao je javnost. Naime, David još nije napunio deset godina, a već ima završenu srednju školu i trenutno pohađa Bucks County Community, lokalni koledž koji se nalazi u Pennsylvaniji.

U početku sam znao da želim ranije maturirati. Odlučio sam to napraviti s deset godina. Onda je moja mama rekla, ako se potrudim, da to mogu učiniti već s devet. I tako sam odlučio - OK, diplomirat ću s devet godina - rekao je David za GMA.

David je već neko vrijeme član Mense (neprofitna organizacija koja okuplja visokointeligentne ljude), a posebno uživa u učenju matematike i nuklearne kemije. Kako sam otkriva, jednog dana se želi baviti astronomijom, nekom vrstom inženjerstava ili pak razvojem softvera. 

Dječak smatra kako do ovog fascinantnog podviga mogu stići i druga djeca, samo je potrebno, već u ranoj dobi, staviti fokus na područje interesa.

Trebaš biti svjestan onoga u čemu si dobar. Ako u nekom predmetu nisi dobar, ne moraš imati peticu. Primjerice, ako vam ne ide samo jedan predmet, odnosno ako postoji niz predmeta u kojima ste dobri, itekako možete maturirati u ranoj dobi - tvrdi David.







 
FOTO: YOUTUBE/SCREENSHOT