LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Rasistički ispadi u SAD-u

Gnjusne rasističke uvrede: Nakon verbalnog i fizičkog napada na kolegicu, Sveučilište trajno suspendiralo studenticu

Sophia Rosing se suočava s raznim kaznenim optužbama, a to su redom: opijanje na javnom mjestu, napad četvrtog stupnja, narušavanje javnog reda i mira i napad na policijskog službenika. 

Sophia Rosing se suočava s raznim kaznenim optužbama, a to su redom: opijanje na javnom mjestu, napad četvrtog stupnja, narušavanje javnog reda i mira i napad na policijskog službenika. 

Internetom kruži snimka uznemirujućeg rasističkog napada koji se dogodio na Sveučilištu Kentucky u SAD-u. Pripadnica bijele rase, kasnije identificirana kao Sophia Rosing, opetovanim je uvredama verbalno napala tamnoputu studenticu.

Zovem se Kylah Spring. Ovo što se dogodilo meni, vrlo često se događa u američkim školskim sustavima. Bila sam, na osnovu rasne pripadnosti, fizički i verbalno napadnuta. Duboko sam potresena nastalim događajem, ali sam ujedno i zahvalna jer pravda dolazi - rekla je napadnuta brucošica, prenosi CNN.

Ubrzo su na mjesto događaja pristigli policijski službenici, ali tu nije bio kraj incidenta. Naime, Rosing je policiji kazala da ima puno novaca te da na spomenutom Sveučilišta uživa poseban tretman. Uz sve to, studentica je prilikom uhićenja, u vidno alkoholiziranom stanju, udarila i ugrizla policajca. Zbog svega navedenog, Rosing se suočava s raznim kaznenim optužbama, a to su redom: opijanje na javnom mjestu, napad četvrtog stupnja, narušavanje javnog reda i mira i napad na policijskog službenika. 

Nekoliko dana nakon ovog nemilog događaja, rektor Sveučilišta obavijestio je javnost o trajnoj zabrani pristupa koja je izrečena nasilnoj studentici. 

Iako više nije naša studentica, moramo pokrenuti dodatnu istragu. Kao zajednica koja svim srcem radi na sprječavanju rasističkog nasilja, želimo odgovorne privesti pravdi. - rekao je Eli Capilouto, rektor Sveučilišta u Kentuckyju.

Rosingin odvjetnik, Fred Peters, rekao je za CNN da njegova stranka planira otputovati iz Ujedinjenog Kraljevstva te da se osjeća jako posramljeno i poniženo, a za svoje se postupke navodno duboku kaje.
FOTO: UNSPLASH