LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Halloween na studentski način

FOTO: Zastrašujuće i zabavne proslave Noći vještica na američkim sveučilištima

Stigla je Noć vještica, jedna od najiščekivanijih noći u SAD-u. Saznajte kako se ovaj praznik slavi na studentski način uz naš popis najluđih tradicija poznatih američkih sveučilišta.

Stigla je Noć vještica, jedna od najiščekivanijih noći u SAD-u. Saznajte kako se ovaj praznik slavi na studentski način uz naš popis najluđih tradicija poznatih američkih sveučilišta.

Svima je već poznato kako su američka sveučilišta sasvim drugačija stvarnost od one naše. Svako sveučilište ima dugu tradiciju, često je običaj da se generacijama u obitelji pohađa isti, a svaki ima nešto posebno po čemu je priznat i cijenjen. Stoga ni ne čudi kako svaki ima i svoju tradiciju u slavljenju jedne od najstrašnijih američkih noći – Halloweena

Sigurno niste znati da na poznatom Pennsylvania State Universityju postoji festival bundeva. Umjesto pukog maskiranja i opijanja, na ovom Sveučilištu dosjetili su se kako svojim studentima probuditi neke stare osjećaje i vratiti ih u djetinjstvo, čak i kada su daleko od svojih kuća. Cijeli tjedan traje natjecanje u rezbarenju bundeva i kreiranju poznatih jack-o' lanterni. Na kraju su najbolji nagrađeni retro vrpcama.

FOTO: Pinterest

Na University of Rochester već 80 godina tradicionalno Halloween predvečer studente tjera na zanimljivu ukletu potragu po staroj knjižnici. Naravno, sve je dobro osmišljeno i pripremljeno, a samo oni najodvažniji mogu sudjelovati. Svake godine pobjednik bude bogato nagrađen za svoju hrabrost.

FOTO: Pixabay

Ohio University organizira paviljonske partije, koji ponekad izmaknu kontroli, s obzirom na to da se na jednom mjestu nerijetko nađe i 20 000 kostimiranih studenata. Glas o dobroj zabavi daleko se pročuje, pa s tog sveučiišta tvrde kako se nerijetko dogodi da policija mora intervenirati nakon što se studentima priključe učenici obližnjih škola. 

FOTO: Pinterest

Texas A&M nudi nešto posebno u tom posebnom tjednu. Skupine zainteresiranih studenata svake godine idu u ukleti lov u šumu kako bi pronašli ukleta bića ili, naprimjer, putem izgubili nekog od kolega. I tako već 18 godina. Sa sveučilišta kažu da se svake godine okupi oko 4000 studenata koji potom istražuju obližnje šume. 

FOTO: Pixabay

Ovo nije legenda – na Georgetown Universityju davne 1973. godine sniman je horor film The Exorcist, točnije u Gaston Hallu. Studenti se okupe upravo u prostorijama snimanja i u mraku i strašnoj atmosferi gledaju svoje sveučilište iz malo drugačije atmosfere. Ne čudi što stariji studenti tvrde da bi svi studenti prije nego uzmu diplomu u ruke, trebali jednom doživjeti to iskustvo. 

FOTO: Pinterest

FOTO: PINTEREST