LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Humanost na djelu

FOTO: Postavljene kućice za napuštene životinje

S dolaskom hladnijih dana, na 15 lokacija u Nišu osvanule su kućice za napuštene životinje – praksa koju bi trebalo podržati i u drugim gradovima.

S dolaskom hladnijih dana, na 15 lokacija u Nišu osvanule su kućice za napuštene životinje – praksa koju bi trebalo podržati i u drugim gradovima.

Promrzle, napuštene životinje dobile su utočište za vrijeme hladnih noći – drvene kućice, ispunjene slamom njihov su trenutni dom. Kućice su postavljene u Parku Svetog Save u Nišu, ali i po drugim lokacijama u gradu.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Udruzenje PIT (@udruzenje.pit)

 

Kratkoročno rješenje


Humanitarnu akciju zbrinjavanja životinja proveli su JKP „Mediana“ i Udruženje Pit, a Ivan Mihajlović, direktor JKP „Mediana“ objasnio je zašto su kućice postavljene, pišu Niške vijesti.
 

„Ovo svakako nije trajno rješenje, mi imamo prihvatilište za pse koje funkcionira, međutim, limitirani smo različitim ograničenjima. Zakon o dobrobiti životinja predviđa da jedan pas u prihvatilištu može provesti najviše 30 dana. Tijekom njihovog boravka, mi njih čipiramo, steriliziramo, cijepimo i pružimo im svu potrebnu njegu. Nakon toga ih vraćamo u njihovo prirodno stanište.“ – rekao je.

 

Proširenje kapaciteta


Napomenuo je i da se planira proširiti kapacitet prihvatilišta, nakon čega će se tamo moći smjestiti više pasa. Ipak, udomljavanje i podizanje svijesti građana da ne ostavljaju štence na ulici, bilo bi dugoročnije rješenje.