LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Natječaj za mlade umjetnike

Europska komisija nagrađuje najbolji video o problemu nasilja nad ženama

Mladi umjetnici pozvani su osmisliti video kojemu će tema biti podizanje svjesnosti o problemu nasilja nad ženama. Rok za slanje koncepta jest 10. veljače 2018.

Mladi umjetnici pozvani su osmisliti video kojemu će tema biti podizanje svjesnosti o problemu nasilja nad ženama. Rok za slanje koncepta jest 10. veljače 2018.

Iako su različiti oblici nasilja nad ženama, nažalost, dio suvremene europske stvarnosti, takve se teme u javnom prostoru još uvijek prečesto zaobilaze. S ciljem osvještavanja o ovom problemu Europska je komisija u sklopu kampanje Say No! Stop Violence against Women raspisala natječaj za najbolji video koji će se baviti tom temom.

Natječaj je namijenjen mladim umjetnicima, a sudjelovati se može pojedinačno ili u grupi. Europska komisija potiče kandidate da osmisle koncept za video kojim će ohrabriti žene da kažu ne u situacijama koje su im neugodne. Nažalost, poražavajući su podaci prema kojima je više od 55% žena koje žive na prostoru Europske unije doživjelo neki oblik seksualnog zlostavljanja, počevši od seksističkih komentara na ulici koje čak 4 od 10 osoba ne smatra neprimjerenim. 

Pobjednički video bit će objavljen na društvenim mrežama, pa treba biti kratak i imati jasnu poruku. Pobjednik/pobjednici natječaja bit će nagrađen/i putovanjem u Bruxelles gdje će imati priliku posjetiti Odbor za ravnopravnost spolova pri Europskoj komisiji.

Prijave na natječaj zaprimaju se na e-mail adresu just-socialmedia@ec.europa.eu do 10. veljače 2017, a imena pobjednika bit će objavljena 8. ožujka 2017. u 12 h. Više informacija o projektu i prijavama potražite na poveznici.

FOTO: FLICKR