LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Triput zalupite petom i primite spasonosni poziv

Dorothy – aplikacija spasa u neugodnim situacijama

Aplikacija Dorothy spojena je s uređajem koji se stavlja u unutrašnjost cipele i kada date znak - ona vas nazove.

Aplikacija Dorothy spojena je s uređajem koji se stavlja u unutrašnjost cipele i kada date znak - ona vas nazove.

Stvorena je nova aplikacija savršena za neugodne situacije iz kojih je najbolji izlaz – telefonski poziv. Triput zalupite petom te dobivate poziv i spašeni ste!

Aplikacija se zove Dorothy i zbog svoje posebnosti već je postala veliki hit.

Dorothy se sastoji od dva dijela: istoimene aplikacije koju možete preuzeti na svoj mobitel i malenog uređaja Ruby koji se stavlja u unutrašnjost vaše cipele.

Aplikacija zasad radi samo na iOS sučelju koje spojite s uređajem u cipeli i dovoljno je samo triput lupiti petom da dobijete poziv. Od opcija još postoji mogućnost slanja triju poruka s podatcima o vašoj trenutnoj lokaciji osobama koje odaberete. Tako, u slučaju da nemate vremena pisati poruku, ova aplikacija to može učiniti umjesto vas.

Kako prenosi ISL, aplikacija radi na Aurdinov mikro-kontroler nazvan LightBlue Bean te u njemu sadrži bluetooth preko kojeg se Ruby spaja na aplikaciju Dorothy na mobitelu. Uz LightBlue Bean, Ruby ima kućište ukrašeno crvenim dijamantom na bijeloj podlozi te ga namjeravaju napraviti još manjim nego što već jest.

Kao i Dorothy iz Čarobnjaka iz Oza, sada ste u mogućnosti lupiti petama i vratiti se kući, izbjeći neugodne spojeve na slijepo ili jednostavno neželjene situacije i sastanke ostaviti u prošlosti jer sada imate priliku dobiti zvono spasa – ali ne ono školsko, nego na vašem mobitelu.

U priloženom videu pogledajte kako Dorothy i Ruby zapravo funkcioniraju.

FOTO: ISTRATEGYBLABS