LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ekstremni vegani u sukobu sa zakonom

Britanska veganka ukrala perad s Veterinarskog fakulteta pa dobila otkaz

Pokušala je tužiti Kraljevski veterinarski koledž tvrdeći da je diskriminirana zbog svojih etičkih veganskih uvjerenja i zbog toga nepravedno otpuštena.

Pokušala je tužiti Kraljevski veterinarski koledž tvrdeći da je diskriminirana zbog svojih etičkih veganskih uvjerenja i zbog toga nepravedno otpuštena.

Veterinarski fakultet u Londonu otpustio je vegansku aktivisticu nakon što je jednu oslobođenu puricu držala u svom sveučilišnom stanu, prenosi Jutarnji.

Shakira Free Miles, koja je radila u bolnici za životinje u Camdenu u sjevernom Londonu, spasila je bolesnu pticu po imenu Dorothy i odvela je u bolnicu dva dana nakon Božića 2018., rečeno je na sudskom ročištu.

Dva mjeseca kasnije puricu je otkrila policija tijekom racije njezinog apartmana na sveučilišnom kampusu. Naime, istraga je pokrenuta zbog sumnje da je Free Miles povezana s Animal Liberation Frontom - skupinom aktivista za prava životinja koja je poznata po odvođenju životinja s farmi i iz laboratorija. Na sudu nije rečeno kako je gospođa Free Miles došla do purice Dorothy.

Nakon policijskog upozorenja, Royal Veterinary College suspendirao je Free Miles, a kasnije ju je otpustio jer je prekršila pravilo o zabrani držanja kućnih ljubimaca. Dorothy je preuzela služba za zaštitu životinja nakon što je utvrđeno da sirota ptica ne može stajati.

Free Miles je otkaz dobila, dijelom, i zbog povezanosti s ilegalnim aktivnostima koje provode ekstremne skupine za prava životinja.

Opisujući se na Facebooku kao aktivistica za oslobođenje i etička veganka, Free Miles je pokušala tužiti Kraljevski veterinarski koledž tvrdeći da je diskriminirana zbog svojih etičkih veganskih uvjerenja i zbog toga nepravedno otpuštena.

No sudsko vijeće je utvrdilo da njezino spašavanje životinja kako bi im smanjila patnju, nije filozofsko uvjerenje pa je odbacilo njezinu tvrdnju.

Istragom sveučilišta pronađene su i njezine objave i fotografije na društvenim mrežama na kojima drži praščića u Barceloni uz natpis: Meat the Victims - ljudi imaju moralnu odgovornost ne poštovati nepravedne zakone.

Istraga je također otkrila da je liječila zeca koji je oslobođen tijekom racije na farmi i prikazan u dokumentarcu Channela 4 pod nazivom Kako ukrasti svinje i utjecati na ljude, rečeno je na sudu.
FOTO: PEXELS