LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Destinacije za mlade putoholičare

7 mjesta koje trebate posjetiti u dvadesetima

Cijelu akademsku godinu štedite novac? Otputovali biste negdje, ali ne znate kamo? Zavirite u naš popis destinacija koje trebate posjetiti u dvadesetima!

Cijelu akademsku godinu štedite novac? Otputovali biste negdje, ali ne znate kamo? Zavirite u naš popis destinacija koje trebate posjetiti u dvadesetima!

„Idi dok si mlad", često nam govore stariji. Slažemo se s činjenicom da treba putovati dok si mlad, ali gdje?

Kako bismo mnogima skratili muke, donosimo vam 7 mjesta koje trebate posjetiti u svojim dvadesetima ili barem krenite s jednim od njih. Znamo da su pare problem, ali može se i za malo novca daleko.

Da ne duljimo, bacite oko i odaberite svog favorita.

1. Salar De Uyuni, Bolivija

Salar De Uyuni 2
 
FOTO: Tourist360
 

Najveće slano jezero na svijetu, Salar De Uyuni, jedno je od najvećih turističkih atrakcija Bolivije. Nalazi se 3.656 metara iznad nadmorske visine i prostire se na čak 10.582 kilometara kvadratnih te je prekriveno korom soli debelom nekoliko metara. Kora je glatka i ravna pa se zbog toga ovo jezero često naziva i „bijelom pustinjom“. Za vrijeme kišne sezone jezero se pretvara u pravu turističku atrakciju. Slojevi soli prekriveni su tankim slojem vode, a površina jezera pretvara se u najveće prirodno ogledalo na svijetu!

2. Laponija, Finska

Laponija
 
 FOTO: uniquelapland.com
 
 

Mjesto gdje možete na jedinstven način iskusiti jedno od najvećih prirodnih ljepota – polarnu svjetlost. U Laponiji, pojam vremena dobiva potpuno novu dimenziju. Možete uživati u potpunom mraku promatrajući zvijezde, bez pojma o vremenu. Iskustvo kakvo ne možete doživjeti nigdje drugdje.

3. New York, Sjedinjene Američke Države

New York noću
 
FOTO: Wikipedia
 

Često nazivan betonskom džunglom, New York je definitivno pravo mjesto za mlade, mjesto gdje možete biti sve što poželite. Grad koji nikad ne spava privući će vas brojnim podzemnim klubovima, barovima, užurbanim ulicama. Kada se zasitite buke, svoju oazu mira potražite u Central Parku.

4. Petra, Jordan

Petra
 
FOTO: talatours.net
 

Iako je jedna od manje popularnih destinacija, Petra, napušteni grad na području današnjeg Jordana, ubraja se među najvrjednija kulturna dobra baštine čovječanstva. Poznata je upravo po svojim helenističkim građevinama uklesanim u stijene, ali i vodovodnom sustavu. Građevine su obilježene nabatejskim, grčko-helenističkim i rimskim utjecajima, a na jednoj građevini se često mogu vidjeti obilježja sve tri kulture.

5. Havana, Kuba

Havana
 
FOTO: blog.klm.com
 

Glavni grad Kube, Havana, zbirka je kolonijalne arhitekture Latinske Amerike u kojem će vam se činiti da je vrijeme stalo. U Havani možete posjetiti apsolutno sve. Lutajući središnjim dijelom grada do Malecona susrest ćete mnoštvo Habanerosa i u njima pronaći ono što Havana zaista jest. Ulice Havane noću odjekuju salsom i reggaeom. Pogledajte ocean za vrijeme zalaska sunca i osjetit ćete kako je ovaj grad zaista na neki način izdvojen od ostatka svijeta.

6. Santorini, Grčka

Santorini
 
FOTO: hdrcreme.com
  

Otok „zaljubljenih“ na čijem se mjestu, prema legendi, nalazila Antlantida. Budući da je vulkanskog podrijetla, na njemu možete pronaći najljepše plaže na svijetu – crne, bijele i crvene. Ovdje za svakog ima ponešto, od pustih plaža do punih klubova i disko - barova. Santorini je savršeno mjesto gdje se možete pošteno odmoriti te zaboraviti na sve probleme i stresove.

7. Veliki kineski zid, Kina

Kineski zid
 
FOTO: history.com
 

Zemlja, cigla i kamen. Što je tu toliko posebno? Veliki kineski zid je svjedočanstvo znanja, upornosti, i umijeća najmnogoljudnijeg naroda svijeta. Proteže se od stepa srednje Azije do Žutog mora, dužinom od 8.851,8 kilometara, visinom od 10 do 16 metara, širinom od 8 metara, predstavlja uvjerljivo najduži zid na svijetu i najveći obrambeni objekt. Bilo bi lijepo prošetati najvećom svjetskom građevinom jer ga ipak nećete vidjeti s Mjeseca.

FOTO: VANDERBILT