LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
SIMS – SOCIJALNA INKLUZIJA MLADIH KROZ STUDENTSKI.HR

Novinarska akademija: Uskoro četvrta edukacija na temu mladih – primatelja naknada iz sustava socijalne skrbi

Studente diplomskog studija novinarstva Pragma će informirati o položaju mladih unutar sustava socijalne skrbi na lokalnoj, područnoj i nacionalnoj razini.

Studente diplomskog studija novinarstva Pragma će informirati o položaju mladih unutar sustava socijalne skrbi na lokalnoj, područnoj i nacionalnoj razini.

Tijekom studenog održane su prve tri edukacije druge Novinarske akademije u sklopu projekta SIMS – Socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr.

Korisnici projekta, petnaestero prvostupnika novinarstva, a sada studenata diplomskog studija novinarstva, do sada je prošlo edukacije o specifičnoj problematici hrvatskog tržišta rada, o kreativnom izvještavanju i o utjecaju nezaposlenosti na mentalno zdravlje mladih.

Četvrta edukacija na temu Mladi – primatelji naknada iz sustava socijalne skrbi središnje države i JLPS-a održat će se u prostorima udruge Centar za razvoj mladih u petak, 3. prosinca. Edukaciju izvodi udruga Pragma, koja je partner Centru za razvoj mladih u provedbi toga projekta. 

– Ciljevi su edukacije informirati sudionike o položaju mladih unutar sustava socijalne skrbi na lokalnoj, područnoj i nacionalnoj razini, o načinu financiranja sustava, upoznati sudionike s europskim i nacionalnim zakonodavnim i strateškim okvirom, upoznati sudionike s glavnim socioekonomskim obilježjima mladih te raspraviti o najboljim metodama vođenja razgovora s mladima – korisnicima naknada koji je sukladan pravilima struke, nediskriminacijski i usmjeren na zaštitu ljudskih prava, upoznati sudionike s najčešćim kršenjem ljudskih prava korisnika socijalnih naknada i načinima suzbijanja diskriminacije u medijima. – ističu iz Pragme.

Novinarska akademija obuhvaća još šest edukacija koje će se realizirati do kraja siječnja. Uz to što će sudionici kroz njih jačati svoje novinarske kompetencije, pomnije će se upoznati s problematikom socijalno isključenih i drugih ranjivih skupina o kojima će paralelno izvještavati na portalu Studentski.hr. 

Centar za razvoj mladih 1. rujna 2020. započeo je s provedbom dvogodišnjeg projekta SIMS – socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr. Projekt se provodi u partnerstvu s udrugom Pragma, a sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Dodijeljeno mu je ukupno 1 400 000 kuna.
 
Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Centra za razvoj mladih.
FOTO: UNSPLASH