LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PROJEKT SIMS

Novinarska akademija: studenti novinarstva proći će edukaciju o mladima s problemima u ponašanju i problemima mentalnog zdravlja

Na sljedećoj će edukaciji, namijenjenoj sudionicima projekta SIMS, studentima diplomskog studija novinarstva, biti riječi o mladima s problemima u ponašanju te s problemima mentalnog zdravlja.

Na sljedećoj će edukaciji, namijenjenoj sudionicima projekta SIMS, studentima diplomskog studija novinarstva, biti riječi o mladima s problemima u ponašanju te s problemima mentalnog zdravlja.

U tijeku je druga Novinarska akademija, aktivnost projekta SIMS – Socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr, na kojoj studenti diplomskog studija novinarstva sudjeluju u 10 radionica posvećenih jačanju njihovih novinarskih kompetencija i upoznavanju s problematikom socijalno ranjivih skupina.

Sljedeća cjelodnevna edukacija pod nazivom Mladi s problemima u ponašanju, s problemima mentalnog zdravlja i osamostaljivanja (separacija od roditelja) održat će se u petak, 10. prosinca, u prostorima udruge Centar za razvoj mladih u Zagrebu.

Edukaciju će voditi udruga Pragma, partner udruge Centar za razvoj mladih na projektu SIMS. Na edukaciji će se sudionici projekta SIMS, studenti diplomskog studija novinarstva, susresti s važnošću socijalnog uključivanja mladih kojima zbog problema s mentalnim zdravljem i problema u ponašanju prijeti marginalizacija, siromaštvo i beskućništvo.

Cilj je edukacije informirati studente novinarstva o mladima s problemima u ponašanju i problemima mentalnog zdravlja, prikazati različite modele rada s mladima te sustavom skrbi za mlade u Hrvatskoj, ali i prikazati primjere dobre prakse u radu s mladima te omogućiti uvid u životne situacije mladih koji žive u nepovoljnim uvjetima i okolnostima.

Sutrašnja edukacija šesta je po redu radionica u ovom ciklusu Novinarske akademije koji traje do sredine siječnja 2022. godine. Informacije o ostalim održanim radionicama, kao i budućima, dostupne su na stranici projekta

Podsjetimo, Centar za razvoj mladih 1. rujna 2020. započeo je s provedbom dvogodišnjeg projekta SIMS – socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr. Projekt se provodi u partnerstvu s udrugom Pragma, a sufinancira se sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. 

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Centra za razvoj mladih.
FOTO: UNSPLASH