LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekt SIMS

Novinarska akademija: studenti novinarstva educirat će se o metodama kreativnog izvještavanja

15 studenata diplomskog studija novinarstva upoznat će se s metodama kreativnog izvještavanja kako bi svojim sadržajem mogli zainteresirati što širu publiku.

15 studenata diplomskog studija novinarstva upoznat će se s metodama kreativnog izvještavanja kako bi svojim sadržajem mogli zainteresirati što širu publiku.

Druga Novinarska akademija, aktivnost projekta SIMS – Socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr namijenjena jačanju novinarskih kompetencija mladih novinara, prvostupnika novinarstva, odnosno studenata diplomskog studija novinarstva, bliži se kraju. 

Sutra, 21. siječnja 2022. godine, u prostorijama udruge Centar za razvoj mladih održat će se posljednja, deseta cjelodnevna edukacija u sklopu ovog ciklusa Novinarske akademije pod nazivom Kreativno izvještavanje – kako sadržajem zainteresirati što širu publiku

Edukaciju će voditi Jelena Gašpar, stručnjakinja s dugogodišnjim iskustvom rada u marketingu, odnosima s javnošću, medijima i IT-sektoru. Sutrašnja edukacija nastavak je edukacije posvećene kreativnom izvještavanju koja je održana 26. studenog 2021. godine. Na prošloj su edukaciji sudionici SIMS-a saznali više o tehnikama izvještavanja o socijalno osjetljivim temama i skupinama, s fokusom na mlade nezaposlene osobe, a na sutrašnjoj će edukaciji proširiti svoje znanje i vještine korisnim metodama iz prakse. 

Cilj edukacija u sklopu projekta SIMS ojačati je sudionike projekta, 15 studenata diplomskog studija novinarstva, za izvještavanje o socijalno ranjivim skupinama. Inovativne metode izvještavanja, o kojima će biti riječi na sutrašnjoj edukaciji, svakako doprinose ne samo povećanju vidljivosti socijalno ranjivih skupina u medijima, već i povećanju senzibiliteta javnosti za problematiku socijalno ranjivih skupina. Informacije o ostalim edukacijama održanima u sklopu projekta SIMS objedinjene su na službenoj stranici projekta sims.studentski.hr.

Centar za razvoj mladih 1. rujna 2020. godine započeo je s provedbom dvogodišnjeg projekta SIMS – Socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr. Projekt se provodi u partnerstvu s udrugom Pragma, a sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Dodijeljeno mu je ukupno 1 400 000 kuna.
Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Centra za razvoj mladih.
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA