LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekt SIMS

Novinarska akademija: Studenti doznali s kojim se problemima susreću mlade nezaposlene i neaktivne osobe

Studenti diplomskog studija novinarstva stekli su nova znanja o mladim nezaposlenim i neaktivnim osobama koja će doprinijeti kvaliteti njihova izvještavanja na portalu Studentski.hr. Sljedeća edukacija zakazana je za 30. travnja.

Studenti diplomskog studija novinarstva stekli su nova znanja o mladim nezaposlenim i neaktivnim osobama koja će doprinijeti kvaliteti njihova izvještavanja na portalu Studentski.hr. Sljedeća edukacija zakazana je za 30. travnja.

Prošlog je petka, 16. travnja, održana druga edukacija u okviru prve od dviju Novinarskih akademija planiranih projektom SIMS – socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr pod nazivom Mlade nezaposlene i neaktivne osobe.  Za 15 studenata diplomskog studija novinarstva vodili su je Marija Granić i Nedjeljko Marković iz udruge Pragma, a kao gošća im se pridružila Barbara Vid s HRT-a. 

Studenti su se kroz edukaciju upoznali s položajem mladih te njihovim pravima i obvezama u sustavu zapošljavanja kao i s oblicima podrške koji im stoje na raspolaganju. Nadalje, približile su im se specifične potrebe mladih nezaposlenih i neaktivnih osoba kao i relevantna istraživanja o zapošljavanju, motivaciji i zadržavanju zaposlenja, s osobitim osvrtom na dugotrajno nezaposlene mlade osobe te specifične grupe mladih nezaposlenih osoba.

Podsjetimo, cilj je ove edukacije bio, kao i preostalih u okviru Novinarske akademije, osnažiti (buduće) medijske djelatnike za kvalitetnije izvještavanje o nezaposlenim mladima radi suzbijanja njihove socijalne isključenosti. Oni će uskoro na portalu Studentski.hr raditi na plasmanu sadržaja osjetljivog na marginalizirane skupine te će sudjelovati u osvještavanju šire javnosti o gorućim problemima mladih i poticanju pokretanja inicijativa za njihovo rješavanje. 

Sljedeća edukacija posvećena je specifičnoj problematici hrvatskog tržišta rada. Održat će se 30. travnja. 

Centar za razvoj mladih 1. rujna 2020. započeo je s provedbom dvogodišnjeg projekta SIMS – socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr. Projekt se provodi u partnerstvu s udrugom Pragma, a sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Dodijeljeno mu je ukupno 1 400 000 kuna.

 
Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Centra za razvoj mladih.