LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekt SIMS

15 studenata uključuje se u projekt SIMS, uskoro kreće druga Novinarska akademija

Primljeno je 15 studenata koji će u narednom periodu pohađati Novinarsku akademiju te raditi na sadržaju namijenjenom povećanju vidljivosti socijalno isključenih i drugih ranjivih skupina, koji će se premijerno objaviti na portalu Studentski.hr.

Primljeno je 15 studenata koji će u narednom periodu pohađati Novinarsku akademiju te raditi na sadržaju namijenjenom povećanju vidljivosti socijalno isključenih i drugih ranjivih skupina, koji će se premijerno objaviti na portalu Studentski.hr.

Zatvorene su prijave na natječaj za sudjelovanje u projektu SIMS – socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr koji je Centar za razvoj mladih raspisao za studente diplomskog studija novinarstva.

Studenti su, naime, pokazali značajan interes za pohađanje edukacija o socijalno isključenim skupinama te za izvještavanje o njima na portalu Studentski.hr, a primljeno je ukupno petnaestero studenata koji odgovaraju svim propisanim uvjetima.
 
Odabrani studenti u narednom periodu pohađat će Novinarsku akademiju na kojoj će se, uz to što će stjecati nova stručna znanja, educirati o utjecaju nezaposlenosti na mentalno zdravlje mladih, specifičnoj problematici hrvatskog tržišta rada, o mladima kao primateljima naknada iz sustava socijalne skrbi središnje države i JLPS-a, o mladim nezaposlenim i neaktivnim osobama, o mladim osobama u riziku za razvoj ili koje se već nalaze u statusu nezaposlenosti i nepohađanja obrazovanja i osposobljavanja ili su rano napustili obrazovanje, o mladima s problemima u ponašanju, s problemima mentalnog zdravlja i osamostaljivanja (separacija od roditelja). Također, radit će na sadržaju namijenjenom povećanju vidljivosti socijalno isključenih i drugih ranjivih skupina koji će se premijerno objaviti na portalu Studentski.hr
 
Sve informacije o edukacijama, ali i drugim projektnim aktivnostima objedinjene su na službenoj stranici projekta – sims.studentski.hr. Ondje je, također, moguće pratiti i sve novosti vezane uz projekt.
 
Centar za razvoj mladih 1. rujna 2020. započeo je s provedbom dvogodišnjeg projekta SIMS – Socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr. U njegovu će se sklopu osnaživati budući medijski djelatnici za kvalitetnije izvještavanje o nezaposlenim mladima radi suzbijanja njihove socijalne isključenosti. Projekt se provodi u partnerstvu s udrugom Pragma, a sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Dodijeljeno mu je ukupno 1 400 000 kuna.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Centra za razvoj mladih.
FOTO: CERM