LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

VIDEO: Charlie Brown i Snoopy, duo koji je odrastanje učinio zabavnim

Ovog prosinca moći ćemo uživati u novim pustolovinama nezaboravnih likova iz našeg djetinjstva, legendarnog Charlieja Browna i njegovog najboljeg prijatelja Snoopyja.

Ovog prosinca moći ćemo uživati u novim pustolovinama nezaboravnih likova iz našeg djetinjstva, legendarnog Charlieja Browna i njegovog najboljeg prijatelja Snoopyja.

Nerazdvojni duo, osmogodišnji dječak Charlie Brown i njegov ljubimac, pas bigl zvan Snoopy, glavni su likovi humorističnog stripa Peanuts autora Charlesa M. Schulza. Strip se pod tim naslovom pojavio 1950. godine te od tada ne prestaje gubiti na popularnosti zahvaljujući mnogim maštovitim i neobičnim situacijama u kojima se njegovi glavni junaci neprestano nalaze.  

Od svih likova u stripu, najveću slavu stekao je maleni psić Snoopy koji je uskoro postao omiljeni ljubimac generacijama čitatelja. Njegova jednostavna i blaga narav te privrženost i odanost gospodaru čine ga jednim od najstvarnijih i najomiljenijih crtanih likova. Drugi razlog omiljenosti ovoga stripa zasigurno su ustrajnost, humor i vječni optimizam koji dominiraju dogodovštinama Snoopyja i Charlieja Browna.  

Charlie Brown i Snoopy, FOTO: Facebook/Snoopy

Strip Peanuts pojavio se 1965. godine na naslovnici časopisa Time, što je izazvalo veliki interes za izradu njegove filmske verzije. Shulz je u rekordnom vremenu osmislio radnju filma i uskoro je nastao A Charlie Brown Christmas, posebno božićno izdanje i prvi od gotovo pedeset crtanih filmova napravljenih prema stripu. Iako je prilikom izrade filma Schulz naišao na brojne kritike, publika je crtić odlično prihvatila već prvog dana prikazivanja na televizijskim ekranima, 9. prosinca 1965. godine

Topla božićna atmosfera i poruka o istinskom smislu Božića glavne su odrednice filma. Sjećajući se proslave Božića iz svoga djetinjstva, Schulz je želio potaknuti gledatelje da promisle o njegovom pravom značenju – čudu i radosti Kristova rođenja.

A Charlie Brown Christmas postao je jedan od crtanih filmova s najduljom tradicijom na malim ekranima na kojima se prikazuje točno pedeset godina. Ovaj prosinac ipak će biti poseban jer ćemo u pustolovinama omiljenih junaka, osim na televizijskim ekranima, moći uživati i na velikom platnu. Naime, dugometražni animirani film The Peanuts Movie ovog Božića dolazi u kina, i to u 3D formatu. Pogledajte u traileru u kakve su se neprilike ovaj put uvalili legendarni Charlie Brown i njegov najbolji prijatelj Snoopy.

FOTO: FACEBOOK/9GAG