LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

Studentski centar u Rijeci dijeli besplatne kave za studente i profesore!

Svjetski dan kave obilježavaju besplatnim kavama!

Svjetski dan kave obilježavaju besplatnim kavama!

Studentski centar u Rijeci danas, 2. listopada, povodom Svjetskog dana kave koji se tradicionalno obilježava 1. listopada dijeli besplatne kave.

U caffe baru restorana Mini i caffe baru Restorana Kampus u Rijeci čeka vas besplatna kava. Broj besplatnih kava koje se dijele studentima i profesorima Riječkog Sveučilišta je ograničen, pa požurite po svoju, ako već niste!
 


Kava s mlijekom ili machiatto: u čemu je razlika?


 

Kava je zapravo voće

 

Možda niste znali da je kava zapravo voće. Bobice kave rastu na drveću ili grmovima te su originalno žute, crvene, narančaste ili ljubičaste boje. Svima poznata zrna kave su u biti koštice koje se nalaze u sredini bobica u boji, piše Journal.

Proces dobivanja zrna kave spremnih za prženje dugotrajan je i temeljit. Nakon opreznog odvajanja koštica od bobica i pranja pa sušenja tih koštica tek možemo pržiti buduća smeđa zrna kave.

Postoji blago, srednje i jako pržena kava, a intenzitet prženja određuje okus i aromu kave. Svatko ima svoju najdražu vrstu i način pripreme, ali je ona postala i više od pića; ritual i sinonim za druženje.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA