LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

S ciljem povećanja svjesnosti o kontracepciji, obilježava se Svjetski dan kontracepcije

Na današnji dan obilježava se Svjetski dan kontracepcije s ciljem povećanja svjesnosti o dostupnim metodama kontracepcije.

Na današnji dan obilježava se Svjetski dan kontracepcije s ciljem povećanja svjesnosti o dostupnim metodama kontracepcije.

Diljem svijeta na današnji dan, 26. rujna, obilježava se Svjetski dan kontracepcije s ciljem povećanja svjesnosti o dostupnim metodama kontracepcije te podrške mladima u donošenju informiranih odluka o spolnom i reproduktivnom zdravlju, piše Spolno zdravlje

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) podsjeća da spolna aktivnost nije stala s pandemijom COVID-19, da su kontracepcija i informiranje te usluge koje se pružaju u tom području važne u svim vremenima te da je pristup kontracepciji fundamentalno pravo svake osobe.

Većina ljudi nesvjesna je postojanja više desetaka metoda kontracepcije. Za savjetovanje o tome koju metode kontracepcije koristiti potrebno je razgovarati sa stručnom osobom, tj. liječnikom ili ginekologom. Više o različitim dostupnim metodama kontracepcije moguće je pronaći u sadržajima aplikacije Spolno zdravlje.

Za takav sadržaj dostupna je edukativna platforma pod nazivom Volim zdravlje koju je udruga HUHIV izradila u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo (HZJZ) uz podršku brojnih zdravstvenih stručnjaka koji se bave spolnim zdravljem i područjem infektologije te su se uključili u izradu edukativnih materijala kao i zdravstvenih institucija koje pomažu u promociji platforme (Klinika za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“, HZZO, MiZ, Grad Zagreb, NZJZ „Dr. Andrija Štampar“).
FOTO: UNSPLASH