LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

Pale se svijeće na grobu studentice ubijene prije punih 13 godina

Prije 13 godina monstruozno je ubijena Kristina Šušnjara koja je samo htjela iz Trilja doći do Sinja. Na 31-godišnju kaznu zatvora osuđen je Luka Pezelj kojeg je poznavala.

Prije 13 godina monstruozno je ubijena Kristina Šušnjara koja je samo htjela iz Trilja doći do Sinja. Na 31-godišnju kaznu zatvora osuđen je Luka Pezelj kojeg je poznavala.

Na današnji dan, 5. siječnja 2008, ubijena je 20-godišnja studentica ekonomije Kristina Šušnjara. Danas će se na njenom grobu s početkom u 17 sati paliti svijeće, polagati cvijeće i održati molitva za nju kao i za sve druge žrtve nasilja, a potom će svetu misu zadušnicu predvoditi don Stipe Ljubas u Župi svetog Mihovila Trilj. 

– Tko ne ljubi, ostaje u smrti. Tko god mrzi svoga brata, ubojica je; a znate da nijedan ubojica nema u sebi trajnoga, vječnoga života (1 Iv 3,14-15). – ovim je povodom napisano na Facebook stranici Župe svetog Mihovila Trilj.

Navedeno je i kako je svoj život položila u borbi za vlastito dostojanstvo i djevojačku čast.

Podsjetimo, nakon intenzivne potrage za Kristinom Šušnjarom, okončane 8. siječnja 2008. u Docu Donjem, desetak kilometara od mjesta na kojem je posljednji put viđena, istraga je pokazala da ju je monstruozno ubio tada 26-godišnji Luka Pezelj kojeg je poznavala iz viđenja. Djevojka je autostopirala u Trilju i ušla u njegov auto kako bi je prevezao do Sinja, a on ju je prvo počeo dodirivati na što se ona pobunila i molila ga da zaustavi auto. Potom je nasrnuo na nju, ona je izašla iz auta, a on ju je 23 puta udario odvijačem i bacio njeno tijelo pokraj jame. Suđeno mu je za pokušaj silovanja i za ubojstvo, branio se neuračunljivošću, ali je zaključeno da je bio svjestan zločina te mu je izrečena presuda od 31 godine zatvora. 
FOTO: FACEBOOK / ŽUPA SV. MIHOVILA TRILJ