LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zahvalnost kao ključ zadovoljstva u životu

Obilježavamo Thank You Thursday; donosimo ideje kako to učiniti

U našim ubrzanim životima nerijetko zaboravimo biti zahvalni. Evo kako to promijeniti barem na dan kada obilježavamo Thank You Thursday.

U našim ubrzanim životima nerijetko zaboravimo biti zahvalni. Evo kako to promijeniti barem na dan kada obilježavamo Thank You Thursday.

Prođe li vam koji dan da zaboravite zahvaliti svojim bližnjima na onome što čine za vas? Ili ste baš vi oni kojima drugi zaborave zahvaliti? Ponekad to može biti vrlo frustrirajuće, a mnogi se mogu osjećati nedovoljno cijenjenima, pogotovo ako rade i više nego što bi trebali. Obično se to odnosi na posao ili pak studij, a svi mi zapravo vozimo na isto gorivo.

Povijest obilježavanja Thank You Thursdaya

Priča počinje kao ideja motivacijskog govornika Jona Gordona. On je ovaj dan organizirao oko ideje širenja moći ekspresije zahvalnosti kao ključa sreće u životu. Izrazita zahvalnost ima domino-efekt na ljude – dobro se dobrim vraća.

Gordon je objavio nekoliko knjiga koje se temelje na savjetima kako poboljšati svoj stav, što je rezultiralo time da se njegovim trikovima posluže kompanijski divovi kao što su Wells Fargo i Campbell Soup.
 

Kako obilježiti Thank You Thursday?

Uzmite malo vremena, razmislite. Što su sve one sitnice kojima ljudi oko vas olakšavaju vaš svakidašnji život? Od radnica na blagajni do ukućana. Svi smo mi kotačići društva potrebni jedni drugima, a jednostavno hvala ponekad je sve što nam treba.

Praktično obilježiti ovaj dan može biti vrlo jednostavno. Primjerice, na papirić možete napisati kratku poruku zahvalnosti nekome od ukućana, poslati e-poruku zahvale profesoru ili pak kolegi s posla.
 

via GIPHY

FOTO: PIXABAY