LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

Na ovaj neobičan dan prisjetite se uzeti vremena za sebe

Na današnji dan, kao i na svaki drugi dan, važno je uzeti malo vremena za sebe i pustiti stvari onakve kakvima one jesu.

Na današnji dan, kao i na svaki drugi dan, važno je uzeti malo vremena za sebe i pustiti stvari onakve kakvima one jesu.

Među svim ozbiljnim obljetnicama i danima koje obilježavamo našao se i jedan neobičan. Možemo reći kako na današnji dan, 11. veljače, obilježavamo dan Ne plači nad prolivenim mlijekom ili u zvučnijem originalu Don’t cry over spilled milk day. Ovaj neobičan dan bi nam zapravo trebao poslužiti kao podsjetnik na sve one životne situacije u kojima bismo samo trebali pustiti stvari da idu svojim tokom.

Iako nije sasvim sigurno kako se počeo obilježavati, ovaj dan je zasigurno potreban u današnjem svijetu. Svi smo se više puta našli u situacijama kada bi nas i najmanje sitnice izbacile iz takta. Koliko puta smo se zatekli u suzama, okovani bijesom koji zapravo… nikad nije ni imao nekog smisla. Upravo su to znakovi zašto nam je svima potreban jedan takav dan.

U današnjem svijetu okruženi smo stvarima koje od nas traže trenutačnu pažnju i pozornost. Uz mobitele koji stalno vibriraju i zvone, računala, faks, posao itd. jednostavno nam je svima potrebna minuta za same sebe, odnosno svima nam je potrebno malo zastati i učiniti nešto za sebe. Uzmite vremena za sebe. Isplanirajte svoj dan, dišite duboko, uzmite knjigu koja vam stoji na popisu od 2010. godine, idite pomalo i nađite radost i veselje u stvarima nad kojima nemate kontrolu. Dišite i nađite onu ljubav prema stvarima koje ste nekoć voljeli. 

Proliveno mlijeko će se ionako počistiti.

FOTO: PIXABAY