LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

Međunarodni dan društvenih igara

Ovu subotu provedite u igranju zabavnih i edukativnih društvenih igara.

Ovu subotu provedite u igranju zabavnih i edukativnih društvenih igara.

Međunarodni dan društvenih igara, International TableTop Day, kako mu i naziv kaže, osnovan je s ciljem promicanja igranja društvenih igara. Pokretač obilježavanja ovog dana multimedijska je produkcijska kuća, Geek&Sundry. Obilježavanje ovog praznika započelo je prije tri godine, a Geek&Sundry čitav su događaj uživo prikazivali na svojem YouTube kanalu. Ta praksa nastavljena je i sljedećih godina kada se još više ljubitelja društvenih igara uključilo u proslavu.

Tako je prošle godine na ovaj dan organizirano više od 3000 događaja u 80 zemalja širom svijeta. Mnoštvo ljudi okupilo se u knjižnicama, kafićima i na fakultetima te uživalo u igranju, druženju i zabavi. Ove godine brojne su se udruge u Hrvatskoj također odlučile priključiti obilježavanju ovoga dana.

Udruga za promicanje društvenih igara, Igranje, poziva na druženje u subotu od 10 do 21 sat u dvoranu Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža u Zagrebu. Za posjetitelje su pripremljene demonstracije najnovijih društvenih igara, kvizovi i turniri s nagradama za pobjednike i više od 50 društvenih igara namijenjene posjetiteljima svih uzrasta. Cijena pojedinačne ulaznice iznosi 5 kuna, a obiteljske 10 kuna.

O Udruzi Zaigrana koza iz Pule već smo pisali. Oni su pokretači Dana društvenih igara u Puli, a ove subote pripremili su posebna događanja.

U Dnevnom boravku Društvenog centra Karlo Rojc u Puli od 14 do 19 sati članovi udruge održat će prezentacije modernih društvenih igara. Svi koji se želi okušati u igrama moći će zaigrati Alhambru, Camel Up, Star Wars X-wing: Minitures i brojne druge.

Zabavi će se pridružiti i organizatori Istrakona, Udruga Albus iz Pazina. Sve informacije o događaju možete pronaći na Facebook stranicama Udruge.

U Splitu, u prostorijama FESB-a, od 10 do 20 sati, turnire, prezentacije, radionice i igranje društvenih igara organizira Carta Magica Split i Udruga maketara Stari svijet u suradnji s FESB-om. Detaljan raspored događanja možete vidjeti na njihovim Facebook stranicama.  

Ako još uvijek niste sigurni trebate li se priključiti obilježavanju ovoga dana, njegov domaćin, glumac Wil Wheaton, kojeg smo mogli dodatno upoznati u seriji Teorija velikog praska, uputit će vam najbolji poziv:

FOTO: WIKIPEDIA